fbpx

Motivele pentru care Apple nu doreste un incarcator comun pentru toate smartphone-urile din lume

Motivele pentru care Apple nu doreste un incarcator comun pentru toate smartphone-urile din lume

UE si-a reinnoit angajamentul pentru un standard comun de incarcatoare de smartphone printr-un proiect de lege modificat. Nu e surprinzator ca compania Apple din Statele Unite a avut ceva obiectii.

Compania Apple a emis o declaratie in care a explicat de ce legile care dicteaza un incarcator comun pentru smartphone-uri nu sunt benefice. Producatorul de iPhone-uri din Statele Unite sustine ca un astfel de standard de incarcator comun inabusa inovatia si ca ar afecta clientii.

CITESTE SI:  VIDEO: Acest cititor dual-screen de reviste manga seamana atat de mult cu o revista incat nu poti descarca alt continut

Pentru a-si sustine afirmatiile, compania a comandat un studiu de la Copenhagen Economics care sustine ca un incarcator comun ar costa circa 1,5 miliarde de dolari, mai mult decat cele 13 milioane de euro in potentiale beneficii pentru mediu.

Compania chiar a indicat faptul ca UE ar crea o problema de mediu prin perturbarea a sute de milioane de oameni care folosesc dispozitive Apple cu porturi Lightning.

Apple a considerat ca regulile UE nu sunt necesare. Industria smartphone-urilor a ajuns de la 30 de incarcarcatoare la trei, iar in curand vor fi de doua tipuri, spune Apple.

CITESTE SI:  Utilizatorii de iPhone-uri cheltuiesc mai multi bani la hotel decat utilizatorii Android

Compania Apple din Statele Unite inca spera ca UE va cauta o solutie care sa nu afecteze inovatiile industriei. UE a exercitat presiuni de peste 10 ani pentru a standardiza incarcatoarele de smartphone-uri, argumentand ca astfel se vor reduce deseurile electronice si se va simplifica experienta pentru clienti.

CITESTE SI:  Asa ar putea arata cardul de credit al Apple

S-ar putea sa nu ai nevoie de un nou incarcator in cutie alaturi de noul tau smartphone. Nu e clar daca abordarea obligatorie a UE va fi buna sau nu. Desi USB-C a usurat viata in lumea smartphone-urilor, acest port a aparut pe telefoane abia in 2015, la trei ani dupa portul Lightning al Apple (care includea multe dintre avantajele lui USB-C), Lightning debutand pe smartphone-ul iPhone 5.