fbpx
Modul in care smartphone-urile Android mai depasite vor putea accesa internetul securizat inca 3 ani

Modul in care smartphone-urile Android mai depasite vor putea accesa internetul securizat inca 3 ani

In septembrie 2021, o multime de smartphone-uri Android (Nougat 7.1.1 sau versiuni anterioare) nu ar mai fi putut accesa internetul securizat. Aceste smartphone-uri totalizeaza 33,8% dintre telefoanele Android active pe Play Store. Din fericire, s-a reusit sa se extinda termenul limita cu inca trei ani.

In noiembrie, Let’s Encrypt ne alerta ca smartphone-urile Android care ruleaza 7.1.1 Nougat sau versiuni anterioare nu vor putea accesa portiuni mari de pe internetul securizat in septembrie 2021.

CITESTE SI:  Au aparut scorurile de benchmark pentru smartphone-ul Samsung Galaxy S9+

Acum, autoritatea de certificare Let’s Encrypt a anuntat ca a dezvoltat o cale prin care smartphone-urile Android mai depasite vor fi compatibile cu certificatele sale inca trei ani, pentru a putea accesa internetul securizat.

Let’s Encrypt se bazeaza pe IdenTrust, o alta autoritate de certificare, pentru a permite certificatelor sale sa functioneze pe platforme mai vechi de smartphone-uri.

Din pacate, certificatul root IdenTrust responsabil pentru asta va expira anul viitor. Acest lucru e problematic, a mentionat Let’s Encrypt, deoarece 33,8% dintre utilizatorii de pe Google Play ruleaza in continuare versiuni Android depasite.

CITESTE SI:  Jony Ive vorbeste despre inlaturarea butonului home din iPhone X

Potrivit Universitatii din Michigan, Let’s Encrypt este principala autoritate de certificare din lume, iar aceasta a dublat numarul de site-uri web securizate prin oferirea unui serviciu gratuit si contribuind la implementarea protocolului HTTPS.

In luna februarie din acest an, Let’s Encrypt a dezvaluit ca a emis certiticatul cu numarul 1 miliard. In noul sau anunt, Let’s Encrypt declara ca a reusit sa dezvolte o alternativa datorita comunitatii si partenerilor sai.

CITESTE SI:  Doogee HomTom va avea o baterie mare de 6250mAh

Partenerii vor implementa o noua modalitate cross-sign pentru smartphone-urile Android care va functiona pana in 2024. Nu va fi necesara nicio actiune din partea utilizatorilor finali pentru a putea accesa intregul internet securizat. Let’s Encrypt sustine ca solutia asigura un serviciu constant pentru toti utilizatorii de smartphone-uri Android si ca nu vor aparea defectiunile in legatura cu care autoritatea era ingrijorata.