fbpx

Lucreaza Facebook la un smartphone modular?

Lucreaza Facebook la un smartphone modular

Smartphone-urile modulare pareau modalitatea perfecta pentru utilizatori de a-si actualiza dispozitivele mobile fara sa creeze prea multe deseuri electronice. La urma urmei, daca displayul smartphone-ului functioneaza bine si ai nevoie doar de o noua camera, atunci trebuie doar sa schimbi modulul pentru camera cu unul mai nou si mai bun, in loc sa cumperi un smartphone nou-nout.

In cele din urma, acest lucru se dovedeste de asemenea a fi si mai ieftin. De fapt, acest lucru este ceva la care companii precum Google si LG au lucrat cu Project Ara, respectiv smartphone-ul modular LG G5, desi se pare ca niciunul dintre acele dispozitive modulare nu a fost succcesul rasunator la care companiile au sperat.

CITESTE SI:  Pe langa smartphone-ul LG V30 ar putea fi anuntat si smartphone-ul LG V30 Plus - specificatii

Cu toate acestea, este posibil ca Facebook si-ar putea incerca norocul cu un dispozitiv similar? Potrivit unui brevet recent, Facebook pare sa exploreze ideea unui dispozitiv modular care ar putea functiona ca si un smartphone.

CITESTE SI:  Cum vor unii sa foloseasca AI pentru accelerarea scanarilor RMN

Potrivit brevetului Facebook, acesta descrie un “dispozitiv modular elecromecanic” care poate incorpora caracteristici precum un difuzor, un microfon, un display touchscreen si GPS, ceea ce suna ca fiind niste componente pentru un smartphone, desi in brevet dispozitivul companiei Facebook nu se numeste asa.

Stirea de Business Insider indica de asemenea ca mai multi membri cheie ai Project Ara al Google lucreaza acum la grupul Building 8 al Facebook – care este grupul responsabil pentru depunerea brevetului telefonului modular.

CITESTE SI:  De ce Netflix nu mai accepta AirPlay

Facebook a refuzat sa comenteze, dar acest lucru nu ar trebui sa fie surprinzator. Cu toate acestea, ar trebui sa mentionam ca multe companii depun din cand in cand brevete, iar acestea nu se materializeaza mereu in produse, asa ca poate nu ar trebui sa avem mari sperante ca Facebook va produce un smartphone modular.