fbpx

La ce e util noul cip U1 din noile iPhone-uri ale Apple

La ce e util noul cip U1 din noile iPhone-uri ale Apple

Una dintre componentele subestimate ale noilor smartphone-uri iPhone 11 si iPhone 11 Pro ale Apple este noul cip U1. Cipul U1 nu a fost adus in discutie de Apple la evenimentul de acum ceva timp, dar acum compania sustine ca acesta va aduce noi capabilitati uimitoare pentru dispozitivele iOS.

Inainte de evenimentul pentru iPhone al companiei americane Apple, se zvonea ca compania ar putea lansa un accesoriu de tracking asemanator Tile.

De asemenea, se zvonea ca accesoriul ar putea profita de tehnologia cu banda ultra-larga, ceea ce inseamna ca ar fi fost mai usor de gasit, dar si ca ar fi fost mai precis cand vine vorba despre indicarea locatiei sale.

CITESTE SI:  Vivo Xplay 5 este oficial

Cu toate acestea, la acel eveniment, Apple nu a mentionat nimic despre acel accesoriu, dar acum exista semne ca acel tracker exista cumva. Asta pentru ca s-a remarcat faptul ca iPhone 11, 11 Pro si 11 Pro Max vin cu un nou cip care se numeste U1.

CITESTE SI:  Lenovo Vibe X3 a fost anuntat oficial

Apple nu prea a intrat in detalii, dar acest nou cip U1 va folosi tehnologia de banda ultra-larga. Compania nu a mentionat nimic despre tracking, dar Apple indica faptul ca cipul U1 ar putea fi folosit pentru transfer mai rapid si mai bun al fisierelor prin AirDrop.

Conform companiei din Cupertino, “Ganditi-va la GPS-ul la scara unei incaperi. Deci daca doriti sa partajati un fisier cu cineva care foloseste AirDrop, trebuie doar sa indreptati iPhone-ul catre iPhone-ul acelei persoane, iar acea persoana va fi prima de pe lista”.

CITESTE SI:  Samsung termina definitiv cu Galaxy Note 7

Nu e clar de ce compania nu a mentionat la inceput nimic despre acel accesoriu, dar aspectul cipului nou U1 da sperante ca accesoriul exista intr-un fel.

Compania Apple din Cupertino ar putea organiza un alt eveniment in lunile urmatoare pentru noile sale iPad-uri, asa ca poate vom afla mai multe despre cipul U1 din iPhone 11 atunci.