fbpx

iPhone-urile vor putea fi deblocate si prin acest mod

iPhone-urile vor putea fi deblocate si prin acest mod

Intr-un viitor update iOS pentru iPhone-urile sale, compania Apple din Statele Unite va permite acestor smartphone-uri sa poata fi deblocate si printr-un alt mod, nu printr-o analiza Face ID completa (un inconvenient din cauza mastilor chirurgicale).

Se prognozeaza ca, in viitorul apropiat, mastile chirurgicale vor fi inca obligatorii in public. Asta inseamna ca folosirea unor functii de deblocare precum Face ID va fi impiedicata de purtarea mastilor chirurgicale.

Compania din Statele Unite s-a asigurat ca, in cazul in care iPhone-ul detecteaza o masca chirurgicala, utilizatorii vor putea in schimb sa introduca codul PIN.

CITESTE SI:  Se lucreaza la o baterie care ofera smartwatch-urilor o autonomie incredibila

Dar chiar si asa exista inconveniente. Din fericire, daca detii un smartwatch Apple Watch, ar trebui sa te intereseze viitorul update iOS 14.5.

Asta pentru ca s-a descoperit ca, in urma acestui update, daca iPhone-ul detecteaza ca utilizatorul are masca chirurgicala, daca are smartwatch-ul Apple Watch asociat si autentificat, iPhone-ul va putea fi deblocat, dupa o analiza Face ID partiala.

CITESTE SI:  Cand isi va lansa OnePlus primul smartphone 5G

Utilizatorii vor fi apoi notificati pe smartwatch ca s-a facut deblocarea. Cu toate acestea, ar trebui sa se remarce faptul ca aceasta caracteristica este optionala, ceea ce inseamna ca nu va fi activata in mod implicit, iar utilizatorii vor trebui sa o activeze manual.

De asemenea, aceasta caracteristica de deblocare cu smartwatch-ul functioneaza doar pentru deblocarea iPhone-ului, iar lucruri precum achizitiile App Store sau utilizarea Apple Pay vor necesita o analiza Face ID completa, sau utilizarea unui cod de acces.

CITESTE SI:  Ce aplicatie de social media poate fi interzisa in SUA

Acestea fiind spuse, aceasta caracteristica de deblocare cu Apple Watch va limita intr-o oarecare masura utilitatea, deoarece nu toti utilizatorii de iPhone detin si un smartwatch Apple Watch. Cu toate acestea, le ofera optiuni proprietarilor smartwatch-ului, asa ca noua caracteristica din update-ul iOS 14.5 ar putea fi utila.