fbpx
iphone-7-si-7-plus-au-fost-oficial-dezvaluite

iPhone 7 si iPhone 7 Plus au fost oficial dezvaluite

Dupa luni de zvonuri si speculatii, Apple a dezvaluit oficial smartphone-urile iPhone 7 si iPhone 7 Plus, cele doua noi smartphone-uri de varf ale companiei din Cupertino pentru anul 2016.

Cu siguranta pare ca Apple a decis sa ramana la acelasi design din ultimele doua generatii, desi exista cateva usoare schimbari la smartphone-urile iPhone 7 si iPhone 7 Plus anuntate oficial care presupunem ca sunt destul de evidente.

Ne uitam la optiuni de culoare nou-noute care includ intoarcerea culorii negre si sa nu uitam ca Apple a reusit cu succes sa ascunda benzile pentru antena si se pare ca Apple a introdus in sfarsit rezistenta la apa pentru smartphone-urile iPhone 7 si iPhone 7 Plus anuntate oficial.

Dimensiunile displayului si rezolutiile vor ramane la fel, dar potrivit Apple, exista schimbari aduse displayului in sensul ca acesta este cu 25% mai luminos decat inainte.

De asemenea, are o gama de culori larga, iar potrivit companiei Apple din Cupertino, este de standard cinema.

Apple a inclus de asemenea un design dual de difuzor cu un difuzor in partea de sus si unul in partea de jos, ducand la un volum dublu comparativ cu modelele de iPhone-uri anterioare.

CITESTE SI:  Gionee Pioneer P5 Mini a fost lansat

Vorbind despre sunet, se pare ca Apple a decis sa renunte la jackul pentru casti pentru smartphone-ul iPhone 7. Apple va livra acum EarPod-uri cu conectorul Lightning, precum si un adaptor pentru cei care ar putea avea o pereche de casti pe care le plac dar care nu sunt Lightning.

Pentru cei care prefera wireless-ul, Apple a introdus de asemenea AirPod-urile, casti wireless cu senzori si microfoane integrate si o durata de viata a bateriei de aproximativ 5 ore.

Designul lor este un pic ciudat, avand in vedere ca arata precum EarPod-urile obisnuite, dar fara cabluri. Umflatura camerei este inca prezenta, dar acum are o umflatura mai putin vizibila.

Cu toate acestea, asta se datoreaza mai mult camerei decat reproiectarii exteriorului. Potrivit Apple, acestia au facut in asa fel incat, atat smartphone-ul iPhone 7, cat si iPhone 7 Plus, vor avea stabilizare optica a imaginii, in timp ce stabilizarea optica a imaginii era prezenta inainte numai pe modelul Plus.

Apple a actualizat de asemenea senzorul la 12MP si i-a actualizat de asemenea obiectivul la f/1.8 cu 6 elemente.

Blitul sau True Tone va contine 4 LED-uri pentru a face fotografiile mai luminoase decat inainte si exista de asemenea un senzor de palpait care va ajuta blitul sa se adapteze iluminarii existente.

CITESTE SI:  Se pare ca asa isi pastreaza Apple secrete iPhone-urile

Cat despre smartphone-ul iPhone 7 Plus, obiectivul dual va avea acelasi senzor de 12MP, cu exceptia unui obiectiv care va avea o latime de 28mm, in timp ce celalalt va fi de tip zoom.

Acest lucru le permite utilizatorilor sa comute intre obiectivul larg si cel zoom in functie de nevoi, dar cand sunt combinate cu ISP-ul Apple, le va permite utilizatorilor sa creeze acel efect bokeh care este de obicei limitat la camere si obiective mai performante.

Apple a facut schimbari butonului home. Asa cum au indicat zvonurile, noul buton home este un buton Force Touch, ceea ce inseamna ca va simular un click fara sa faci practic click, fiind mai de incredere pentru ca exista mai putine parti in miscare.

Apple sustine de asemenea ca aplicatii terte pot accesa noul buton home pentru a-l personaliza potrivit aplicatiilor.

Exista de asemenea unele schimbari facute la interior, cum ar fi un nou cip A10 Fusion care, dupa cum am auzit ultima data, era fabricat exclusiv de TSMC.

CITESTE SI:  Cum este primul smartphone prin satelit din lume, Thuraya X5-Touch

Potrivit Apple, noul cip A10 va avea 4 nuclee – doua dintre ele fiind nuclee de mare performanta care sunt cu 40% mai rapide decat A9.

Durata de viata a bateriei a fost de asemenea imbunatatita, iar potrivit Apple, smartphone-ul iPhone 7 va oferi o durata de viata a bateriei cu doua ore mai mare decat cea a iPhone 6S, in timp ce iPhone 7 Plus va oferi o durata de viata a bateriei cu ora mai mare decat iPhone 6s Plus.

Cat despre pret si disponibilitate, iPhone 7 va incepe de la 649 de dolari cu un spatiu de stocare de 32GB, iar smartphone-ul iPhone 7 Plus va incepe de la 769 de dolari.

Apple a renuntat de asemenea la optiunile de 16 si 64GB, optiunea de 32GB fiind cea de baza. Mai exista optiunea de 128GB si cea de 256GB care este cel mai mare spatiu de stocare disponibil.

Noile smartphone-uri iPhone 7 vor fi disponibile pentru precomanda incepand cu 9 septembrie, iar livrarea lor va incepe de pe data de 16 septembrie.