fbpx

iPhone 11 Pro VS o camera Leica de 20.000 de dolari. Care e mai rentabil

iPhone 11 Pro VS o camera Leica de 20.000 de dolari. Care e mai rentabil

In urma cu cateva saptamani, a aparut un clip video care a comparat noul smartphone iPhone 11 Pro al companiei Apple din Statele Unite cu o camera profesionala Canon cu pret de 7500 de dolari.

A fost un test destul de complicat, dar, la pretul sau mai redus, lucrurile au fost in favoarea lui iPhone 11 Pro, mai ales ca diferentele nu erau foarte mari.

Si e evident faptul ca Apple lanseaza niste smartphone-uri cu camere bune. Acum, conform unui clip video incarcat de YouTuberul si fotograful Sawyer Hartman, a fost comparat iPhone 11 Pro cu camera Leica M10-P cu obiectiv de 50mm f/0,95.

CITESTE SI:  Ce pret are noua consola portabila unica a Panic

Camera Leica are un pret de 20.000 de dolari. Avand in vedere ca noua camera Leica costa de aproape trei ori mai mult decat camera Leica anterioara, inseamna neaparat ca poate captura fotografii mai bune care ar putea evidentia si mai mult diferentele dintre iPhone si Leica?

Raspunsul pe scurt: nu. La o prima vedere, diferentele dintre fotografii nu sunt deosebit de evidente, deoarece imaginile rezultate de la smartphone-ul Apple si de la aparatul Leica de 20.000 de dolari arata destul de identice. Abia atunci cand maresti, devin diferentele dintre fotografii mai evidente.

CITESTE SI:  Meizu M1 Note Mini - posibil sa fie lansat in aceasta luna

Diferentele sunt dificil de identificat cand vine vorba despre fotografiile cu peisaje, dar in cazul portretelor e clar ca iPhone-ului ii e dificil sa separe fundalul de prim-plan.

Cu toate acestea, ceea ce e impresionant este modul in care iPhone 11 Pro a capturat fotografii in lumina scazuta cu Night Mode. In ciuda faptului ca smartphone-ul Apple concura cu un obiectiv foarte scump (al camerei Leica de 20.000 de dolari), smartphone-ul Apple s-a descurcat la fotografii.

CITESTE SI:  Numarul incredibil de smartphone-uri Huawei vandute pana acum in acest an

E posibil ca profesionisti vor avea ceva reprosuri cu privire la lumina si umbre pentru Apple iPhone 11 Pro, dar utilizatorii obisnuiti care vor doar sa-si impartaseasca fotografiile pe social media vor considera ca smartphone-ul Apple e destul de bun.

One Response to iPhone 11 Pro VS o camera Leica de 20.000 de dolari. Care e mai rentabil

  1. marin spune:

    o fotografie imortalizata intrun peisaj cu amintiri turistice este foarte importan ca peisajul cit si subiectul sa fie clareaicintervine si granulatia pe care este detectata aceasta fotografie pe suport de hrtie este o deosebire dar cu toate acestea este mai usor de darui unor persoane din neamul familiei din care face parte acel subiect dar e mai usor si mai ieftin decit sa daruiesti un telefon ca nimeni nu face asa ceva oricit de apropiat ca neam ar fi acea persoana deci fotografia va fi tot cea mai utila decit aparatul telefonic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *