fbpx

iPhone 11 Pro VS o camera Leica de 20.000 de dolari. Care e mai rentabil

iPhone 11 Pro VS o camera Leica de 20.000 de dolari. Care e mai rentabil

In urma cu cateva saptamani, a aparut un clip video care a comparat noul smartphone iPhone 11 Pro al companiei Apple din Statele Unite cu o camera profesionala Canon cu pret de 7500 de dolari.

A fost un test destul de complicat, dar, la pretul sau mai redus, lucrurile au fost in favoarea lui iPhone 11 Pro, mai ales ca diferentele nu erau foarte mari.

Si e evident faptul ca Apple lanseaza niste smartphone-uri cu camere bune. Acum, conform unui clip video incarcat de YouTuberul si fotograful Sawyer Hartman, a fost comparat iPhone 11 Pro cu camera Leica M10-P cu obiectiv de 50mm f/0,95.

CITESTE SI:  Sony Xperia Z5 ar putea sosi in luna septembrie si ar putea veni cu niste dotari impresionante

Camera Leica are un pret de 20.000 de dolari. Avand in vedere ca noua camera Leica costa de aproape trei ori mai mult decat camera Leica anterioara, inseamna neaparat ca poate captura fotografii mai bune care ar putea evidentia si mai mult diferentele dintre iPhone si Leica?

Raspunsul pe scurt: nu. La o prima vedere, diferentele dintre fotografii nu sunt deosebit de evidente, deoarece imaginile rezultate de la smartphone-ul Apple si de la aparatul Leica de 20.000 de dolari arata destul de identice. Abia atunci cand maresti, devin diferentele dintre fotografii mai evidente.

CITESTE SI:  Huawei depaseste Apple si devine cea de-a doua cea mai mare companie de smartphone-uri din lume

Diferentele sunt dificil de identificat cand vine vorba despre fotografiile cu peisaje, dar in cazul portretelor e clar ca iPhone-ului ii e dificil sa separe fundalul de prim-plan.

Cu toate acestea, ceea ce e impresionant este modul in care iPhone 11 Pro a capturat fotografii in lumina scazuta cu Night Mode. In ciuda faptului ca smartphone-ul Apple concura cu un obiectiv foarte scump (al camerei Leica de 20.000 de dolari), smartphone-ul Apple s-a descurcat la fotografii.

CITESTE SI:  De ce Apple nu va fi afectata de taxele de import ale iPhone-urilor importate din China in SUA

E posibil ca profesionisti vor avea ceva reprosuri cu privire la lumina si umbre pentru Apple iPhone 11 Pro, dar utilizatorii obisnuiti care vor doar sa-si impartaseasca fotografiile pe social media vor considera ca smartphone-ul Apple e destul de bun.