fbpx

iOS 14 va permite in premiera utilizatorilor asta

iOS 14 va permite in premiera utilizatorilor asta

Noul sistem de operare iOS 14 pentru iPhone-uri al companiei Apple din Statele Unite vine cu lucruri in premiera. Acest sistem de operare mobil le va permite in premiera ceva anume utilizatorilor de iPhone-uri.

Una dintre limitarile lui iOS este ca, din cauza politicilor Apple, anumite actiuni se bazeaza pe folosirea aplicatiilor native (adica pe cele ale Apple).

De exemplu, de fiecare data cand un site web este deschis de utilizator prin accesarea unui link pe iPhone, acesta va fi deschis in mod implicit in browserul Safari.

CITESTE SI:  De ce Lamborghini va limita productia de masini

La fel este si in cazul e-mailurilor, acestea fiind accesate prin aplicatia implicita Mail. Asta inseamna ca, pentru cei care folosesc alte browsere sau aplicatii e-mail, acest lucru poate fi un inconvenient.

Cu toate acestea, vestea buna este ca, cu iOS 14, Apple va oferi utilizatorilor de iPhone-uri posibilitatea de a-si alege aplicatiile implicite de e-mail si browser.

Asadar, daca utilizatorul de iPhone prefera sa foloseasca Gmail pentru a trimite e-mailuri si Mozilla Firefox pentru a naviga pe web, le va putea seta ca aplicatii implicite pe sistemul de operare iOS 14 al Apple, adica aceste aplicatii vor fi deschise atunci cand utilizatorul doreste sa trimita un e-mail sau sa deschida un link.

CITESTE SI:  Carcasa care transforma un smartphone Apple iPhone Xs intr-un iPhone 11 Pro

Aceasta caracteristica in premiera a noului sistem de operare nu a fost mentionata de Apple in cadrul conferintei WWDC 2020. Dar, asa cum a subliniat The Verge, caracteristica a fost observata pe pagina preview a iOS 14, acolo unde se mentioneaza ca utilizatorii de iPhone-uri pot seta un browser web implicit sau o aplicatie e-mail implicita care se vor lansa atunci cand utilizatorii acceseaza un link sau compun un nou nou e-mail.

CITESTE SI:  Oukitel K10000 vine cu o baterie masiva

Apple a confirmat intre timp ca asa va fi, desi compania subliniaza ca dezvoltatorii iOS 14 vor trebui sa-si actualizeze aplicatiile pentru a profita de noua functie. Deci nu e ca si cum aplicatiile vor deveni automat implicite pe sistemul de operare iOS 14 pentru iPhone-uri.