fbpx

Informatii despre viitorul cip pentru smartphone-uri midrange al Samsung

Informatii despre viitorul cip pentru smartphone-uri midrange al Samsung

Compania Samsung din Coreea de Sud va lansa in viitor un nou cip care va fi destinat smartphone-urilor sale midrange care vor fi lansate anul viitor. S-au dezvaluit anumite informatii despre acest cip, Exynos 1080.

Urmatoarele smartphone-uri midrange Galaxy de la Samsung se vor lansa in viitor, dar asta nu inseamna ca compania din Coreea de Sud nu promoveaza deja aceste smartphone-uri midrange, chiar si cipurile care vor propulsa aceste telefoane.

CITESTE SI:  Ce fel de persoana e noul CEO al diviziei de smartphone-uri a Samsung

SamMobile relateaza ca filiala chinezeasca a Samsung a promovat un eveniment de lansare pentru Exynos 1080 pe 12 noiembrie la Shanghai. Existe cateva informatii pretioase in promo cu privire la acest cip, pe langa tehnologia 5G incorporata (deja prezenta in Exynos 980).

Compania din Coreea de Sud a dezvaluit pentru Android Authority ca Exynos 1080 va fi un succesor direct al lui 980 care foloseste nuclee Cortex-A78 mai noi si grafica Mali-G78.

CITESTE SI:  Ce autonomie incredibila are noul MacBook Pro cu cip M1 al Apple

Cu alte cuvinte, Exynos 1080 nu este destinat unor telefoane de varf precum Galaxy S. In schimb, acest cip va imbunatati performanta pentru smartphone-uri midrange din seria Galaxy A.

Asta nu inseamna neaparat ca acest procesor va fi lent. Un rezultat al unui test timpuriu a constatat ca Exynos 1080 ar putea fi mai rapid decat Qualcomm Snapdragon 865.

Desi aceste teste pre-lansare s-ar putea sa nu fie precise, rezultatul indica faptul ca smartphone-urile Samsung midrange din 2021 vor fi mai performante. Acesta ar putea fi cel mai important cip Samsung pentru anul urmator.

CITESTE SI:  Apple lucreaza la un cip dedicat pentru inteligenta artificiala [zvon]

Desi profiturile diviziei de smartphone-uri a Samsung s-au majorat in pofida pandemiei, compania din Coreea de Sud se confrunta in continuare cu o piata in care economia actuala va limita ce sume de bani sunt dispusi clientii sa cheltuiasca.