fbpx
Incredibil. Compania cu o incarcare wireless care incarca un smartphone in 30 de minute

Incredibil. Compania cu o incarcare wireless care incarca un smartphone in 30 de minute

O anumita companie care produce smartphone-uri a dezvoltat un nou sistem de incarcare wireless care poate incarca wireless un acumulator de smartphone de 4000mAh in doar 30 de minute. Un progres care nu poate fi trecut cu vederea.

Incarcarea wireless are dezavantajul ca, in general, tinde sa fie mai lenta in comparatie cu incarcarea prin fir, mai ales cu tehnologia de alimentare ultra-rapida prin fir din ziua de azi.

CITESTE SI:  De ce Nintendo nu vrea ca jucatorii sa cheltuie multi bani in jocurile sale mobile

Cu toate acestea, de-a lungul anilor, am vazut diverse imbunatatiri ale tehnologiei de incarcare wireless, iar compania Oppo a inregistrat progrese. Compania Oppo din China a anuntat cea mai recenta tehnologie de incarcare wireless, AirVOOC 65W.

Aceasta este practic o versiune modernizata a tehnologiei OpV 40W AirVOOC care a fost inclusa cu smartphone-ul Reno Ace 2. Versiunea mai noua de incarcare wireless pentru smartphone-uri are 65W, iar compania Oppo se mandreste cu faptul ca poate incarca complet un acumulator de 4000mAh in 30 de minute.

CITESTE SI:  Cand s-ar putea lansa primul smartphone de varf Nokia 5G

Pentru a va oferi context, AirVOOC 40W care a venit cu Oppo Reno Ace 2 putea incarca acumulatorul in aproape o ora, asa ca timpul a fost acum redus la jumatate.

Conform companiei de smartphone-uri Oppo, acest lucru a fost posibil prin utilizarea unui design paralel cu bobina dubla care produce o iesire de 20V/2A, respectiv o iesire de 20V/1,25A.

Pentru a preveni incarcatorul companiei de smartphone-uri Oppo sa se supraincalzeasca, exista un sistem de racire semiconductor incorporat sub bobine si care foloseste efectul Peltier, ceea ce ii creste eficienta in comparatie cu racirea prin ventilator (desi inca exista ventilatoare incorporate pentru a disipa caldura).

CITESTE SI:  Cand ar putea lansa Apple un iPhone cu display pliabil, potrivit analistilor

Compania chineza Oppo nu a dezvaluit care dintre smartphone-urile sale viitoare vor accepta noua tehnologie de incarcare wireless de 65W, dar se va intampla candva viitor.