fbpx

In aceasta tara s-a produs primul iPhone de varf

In aceasta tara s-a produs primul iPhone de varf

Pana acum, compania Apple din Statele Unite si-a produs majoritatea iPhone-urilor de varf in China. Cu toate acestea, conform unei stiri, compania mai nou produce ceva iPhone-uri de varf in alta tara. Pentru prima data s-a produs un smartphone Apple de varf in acea tara.

Producatorul Foxconn angajat de compania din Statele Unite a inceput sa produca smartphone-uri iPhone 11 la o fabrica din apropierea orasului Chennai din India, informeaza TechCrunch.

CITESTE SI:  Ce caracteristica noua va primi Spotify, similara cu una de la Facebook

Aceasta e prima data cand compania din SUA produce un iPhone de varf in acea tara. Compania americana a produs modele mai ieftine de smartphone-uri Apple in India incepand din 2017 si se crede ca a avut in vedere de ceva timp sa mute acolo productia pentru unele modele de varf.

India a fost a doua piata de smartphone-uri din lume in 2019, inaintea SUA si dupa China. Conform TechCrunch, compania Apple din SUA intentioneaza sa extinda productia in India, ceea ce i-ar permite sa-si reduca dependenta de China, acolo unde sunt fabricate majoritatea iPhone-urilor sale in prezent.

CITESTE SI:  O imagine sugereaza o carcasa nedetasabila pentru Samsung Galaxy S6

Si desi Apple e in topul pietei de smartphone-uri de varf in India, aceasta companie are o cota de piata de doar 1% din piata totala de smartphone-uri de acolo.

Preturile iPhone-urilor de varf nu sunt pentru buzunarul multor utilizatori din acea tara. Vanzand dispozitive fabricate local, Apple ar putea eluda o taxa de import de 20% pe care tara o impune electronicelor fabricate in afara tarii.

CITESTE SI:  Cu ce va veni in plus filmul "Avengers: Endgame" pentru DVD

Nu e clar daca acele iPhone-uri de varf sunt fabricate in India pentru a fi vandute numai in India, sau daca vor fi disponibile pentru a fi vandute in intreaga lume.

Compania Apple din Statele Unite nu a raspuns imediat solicitarii de a oferi un comentariu pe marginea acestui subiect. Ce parere ai despre asta?