fbpx

HMD Global produce un alt telefon Nokia clasic, pe Nokia 8810

HMD Global produce un alt telefon Nokia clasic, pe Nokia 8810

HMD Global este compania finlandeza care produce telefoane in numele Nokia. Anul trecut, lansarea unei versiuni actualizate a modelului 3310 a uimit. Acum compania a anuntat un Nokia 8810.

Stim ca multi au fost surprinsi cand HMD Global a decis ca unul dintre telefoanele Nokia pe care il vor aduce inapoi pe piata este 3310, dar s-a dovedit a fi un succes, mai ales pe pietele in care inca se folosesc telefoane simple.

Acum se pare ca compania HMD Global se intoarce cu inca un telefon clasic din portofoliul Nokia, si anume Nokia 8810. Pentru cei care nu stiu, Nokia 8810 a fost lansat initial in 1996, iar acest dispozitiv era unic datorita formei asemanatoare unei banane (dupa cum au consemnat publicatiile de tehnologie) si a faptului ca avea un capac care nu doar ca proteja tastatura, ci si permitea utilizatorilor sa raspunda la apeluri in aceasta maniera.

CITESTE SI:  Huawei Mate 8 - primele informatii si data de lansare

De asemenea, a devenit mai popular datorita aparitiei sale in filmul Matrix din 1999. Acum ca dispozitivul se intoarce aproape 22 de ani mai tarziu, in mod clar exista unele modificari.

CITESTE SI:  Ce serial animat al Nickelodeon este creat cu un motor de joc

Forma de banana ramane, dar HMD Global a produs telefonul pentru ca butoanele sa fie mai la nivelul corpului dispozitivului si, de asemenea, a oferit un display color.

Acesta inca este un telefon simplu, dar va avea conectivitate 4G si va veni cu aplicatii precum Google Maps, Google Assistant, Google Search, Facebook, Twitter si, da, cu jocul Snake.

CITESTE SI:  Ce beneficii au masinile Hyundai si Kia cu panouri solare

Telefonul simplu al HMD Global se va lauda, de asemenea, cu o autonomie nebuna estimata la 17 zile in standby, sau 9 zile de convorbiri telefonice. De asemenea, va avea o camera de 2MP in partea din spate si va fi propulsat de cipul Qualcomm 205 Mobile Platform si 512MB de RAM. Nokia 8810 va fi lansat in luna mai a acestui an de HMD Global si va avea un pret de aproximativ 79 de euro.