fbpx
Grupul de test Xiaomi al Microsoft va putea instala ROM-ul de Windows 10

Grupul de test Xiaomi al Microsoft va putea instala ROM-ul de Windows 10 pentru smartphone-ul Xiaomi Mi 4 incepand de maine

In acest an, Microsoft a anuntat ca lucreaza cu un grup de utilizatori Xiaomi din China pentru a lansa un ROM Windows 10 pentru smartphone-ul Android Xiaomi Mi 4. Compania si-a oferit binecuvantarea pentru acest proiect, dar nu il sustine in mod oficial.

Toate dispozitivele companiei chineze vin cu ROM deblocat, ceea ce inseamna ca utilizatorii pot incarca cu usurinta noi versiuni de Android si chiar alte sisteme de operare. Este foarte improbabil ca lansarea unui ROM pentru smartphone-urile Android ii va face pe multi oameni sa-si schimbe sistemul de operare, dar va face ca sistemul de operare sa fie mai accesibil pentru utilizatorii de smartphone-uri carora le place sa mestereasca.

CITESTE SI:  VIDEO: FDA a aprobat un dispozitiv cu unde de soc care vindeca ranile

In Statele Unite, compania este destul de enigmatica. Aceasta si-a deschis de curand un magazin online, dar in acest moment se vand numai accesorii, nu si smartphone-uri. Acestea fiind spuse, se asteapta ca ROM-ul de Windows 10 pentru Xiaomi Mi 4 va fi lansat maine, pe data de 1 iunie, dupa ce in martie Microsoft a obtinut aprobarea companiei chineze pentru a dezvolta un soft Windows 10 compatibil cu popularul smartphone de varf al Xiaomi.

CITESTE SI:  De ce Apple lucreaza la sateliti, spun surse

Desi compnia nu a participat in acest proiect si nici nu l-a sustinut, compania vrea sa le ofere utilizatorilor optiuni ROM diversificate. Microsoft aproape ca a definitivat lucrurile in legatura cu ROM-ul pentru smartphone-ul Xiaomi Mi 4, iar pentru a-l testa compania va colabora cu un grup de utilizatori din Beijing, China.

Compania chineza are o comunitate foarte activa si care este foarte implicata in soft-ul MiUI al companiei, iar disponibilitatea unui grup de test foarte vocal a atras cu siguranta compania Microsoft intr-o intelegere cu compania Xiaomi. Softul companiei Microsoft care va aduce Windows 10 pe smartphone-ul Xiaomi Mi 4 va fi lansat in curand.

CITESTE SI:  Cum doreste Amazon sa supravietuiasca coronavirusului Wuhan

Microsoft a informat grupul sau de utilizatori ca ROM-ul pentru Windows 10 compatibil cu Xiaomi Mi 4 va fi lansat pe data de 1 iunie. Daca din intamplare esti un utilizator al acestui smartphone, maine vei avea unda verde sa instalezi ROM-ul companiei Microsoft si sa treci pe Windows 10 cu Mi 4.