fbpx

Functia Android care ii alerteaza pe utilizatori sa nu-si foloseasca smartphone-urile in timpul mersului

Functia Android care ii alerteaza pe utilizatori sa nu-si foloseasca smartphone-urile in timpul mersului

Conform unor noi stiri, compania Google din Statele Unite a lansat pe anumite smartphone-uri Android o anumita functie care incearca sa-i impiedice pe utilizatori sa fie atenti la telefoanele lor Android in timpul mersului. In prezent, aceasta caracteristica e disponibila doar pe smartphone-urile Pixel.

Cea mai recenta functie de Digital Wellbeing s-ar putea sa va scuteasca de situatiile care pot aparea atunci cand sunteti atenti la ecranul telefonului, in loc sa fiti atenti pe unde mergeti.

CITESTE SI:  Aplicatia care releva ca nu vinde date utilizatorilor sai

Conform CNET, XDA si Jay Prakash, compania Google din Statele Unite lanseaza o functie beta Heads Up pentru Android care ii alerteaza pe utilizatori sa nu-si foloseasca smartphone-ul in timpul mersului.

Daca ce utilizatorul isi scoate telefonul Android din buzunar in timpul mersului, dispozitivul va afisa o alerta si il va indemna sa-l puna in buzunar. Cei de la XDA au observat pentru prima data indicii despre functie in noiembrie, dar aceasta nu a fost accesibila pana acum.

CITESTE SI:  Cine dezvolta recunoastere faciala mai ieftina, dar la fel de sigura ca Face ID

Functia Heads Up e disponibila pana acum doar pentru utilizatorii de smartphone-uri Pixel cu cea mai recenta versiune beta a Digital Wellbeing de la compania Google din Statele Unite.

E posibil ca aceasta caracteristica va deveni unul dintre cele mai populare instrumente atunci cand va fi disponibila pe scara larga. Chiar daca pandemia nu a necesitat o atentie sporita ca regula generala, aceasta functie ii poata incuraja pe utilizatori sa nu-si foloseasca smartphone-ul Android in timpul mersului.

CITESTE SI:  Nu ar trebui sa instalezi Android 11 pe smartphone in acest caz

Ce parere ai despre aceasta functie Digital Wellbeing lansata de compania Google din Statele Unite? Crezi ca se va dovedi utila pentru utilizatorii care obisnuiesc sa-si foloseasca smartphone-urile Android in timpul mersului?

Esti de parere ca aceasta caracteristica Android va reduce din amploarea acestui obicei la moda in zilele noastre in care utilizatorii sunt conectati in orice moment cu smartphone-urile, chiar si in timpul mersului?