Elephone P9000 cu cip deca-core va sosi in acest an

Elephone P9000 cu cip deca-core va sosi in acest an

Cipul de varf deca-core Helio X20 al MediaTek va debuta la mijlocul lunii octombrie in interiorul lui Elephone P9000. Se asteapta ca smartphone-ul chinez va debuta pe data de 20 octombrie la un pret de 500 de dolari.

Cipul MediaTek Helio X20 deca-core al lui Elephone P9000 poarta numarul de model MT6797. Helio X20 are prima arhitectura tri-cluster din industrie care integreaza doua nuclee Cortex-A72 tactate la 2,5GHz pentru o performanta optima, patru nuclee Cortex-A53 tactate la 2GHz si alte patru nuclee Cortex-A53 tactate la 1,4GHz pentru eficienta energetica. Procesorul grafic al lui Elephone P9000 va fi Mali-T800.

CITESTE SI:  LG ar putea lansa un G4 Note

De la un singur nucleu la procesoare dual-core, iar acum telefoanele cu cipuri quad-core fiind extrem de comune, unde se indreapta lumea smartphone-urilor?

Ei bine, se pare ca procesoarele deca-core vor fi urmatorul pas în evolutia cipurilor pentru smartphone-uri, iar Elephone P9000 ar putea scrie istorie fiind primul smartphone Android deca-core MT6797.

Se presupune ca Elephone P9000 va ajunge in luna octombrie. Smartphone-ul va fi propulsat de cipul deca-core MediaTek Helio X20, iar acesta va fi un cip de 20nm care va cuprinde o pereche de nuclee ARM Cortex-A72 care vor executa toate sarcinile grele, un cvartet de nuclee ARM Cortex-A53 care au capacitatea de a gestiona sarcini medii si un alt cvartet de nuclee Cortex-A53 care se vor ocupa de sarcinile care necesita o putere scazuta.

CITESTE SI:  Un analist sustine ca vanzarile de iPhone-uri vor intra in declin anul viitor

Este mai mult un dispozitiv eficient din punct de vedere energetic si nu da de pamant cu rezultatele benchmark, dar asta nu inseamna ca o pereche de nuclee Cortex-A72 duc lipsa de performanta.

CITESTE SI:  Niste studenti protesteaza pentru faptul ca Apple nu incearca sa reduca dependenta de dispozitive

Vizat pentru o lansare in trimestrul al patrulea, se pare ca smartphone-ul Elephone P9000 din China va fi un smartphone destul de impresionant atunci cand va ajunge, asa ca asteptam cu nerabdare sa-l vedem in actiune atunci. Ne intrebam daca Elephone P9000 cu cip deca-core va ajunge in Europa sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *