fbpx

E oficial. Aceasta caracteristica a fost abandonata de Apple pentru iPhone-urile din 2019

E oficial. Aceasta caracteristica a fost abandonata de Apple pentru iPhone-urile din 2019

Cand a prezentat noile smartphone-uri iPhone 11 si iPhone 11 Pro in aceasta luna, compania Apple din Cupertino nu a mentionat o anumita caracteristica. Acum se stie sigur ca aceasta a fost abandonata de compania din Cupertino.

Acum cativa ani in urma, cand Apple a lansat iPhone 6s si 6s Plus, compania a venit cu o noua caracteristica hardware care se numeste 3D Touch si care a adus ecrane sensibile la presiune pe smartphone-uri.

Suna ca un lucru promitator in teorie, dar s-a dezvaluit rapid ca este mai interesant in teorie decat in practica. Asa ca am inceput sa auzim zvonuri conform carora Apple ar putea abandona aceasta caracteristica pentru smartphone-urile sale din 2019.

CITESTE SI:  Ce interfata surpriza ar putea avea OnePlus TV

Se pare ca zvonurile s-au dovedit a fi adevarate, pentru ca, pe langa faptul ca Apple nu a mentionat nimic despre acea functie la evenimentul sau pentru iPhone-uri din aceasta luna, cu o privire rapida la specificatiile noilor smartphone-uri iPhone 11, 11 Pro si 11 Pro Max, se poate vedea ca nu se mai mentioneaza caracteristica.

CITESTE SI:  Huawei P8 - cel mai bun smartphone al companiei din 2015 se va lansa pe 8 aprilie

In schimb, Apple listeaza toate noile smartphone-uri ca fiind compatibile cu Haptic Touch. Pentru cei care nu stiu, Haptic Touch este noua abordare Apple a 3D Touch.

Noua functie a fost integrata initial in iPhone XR in 2018, in timp ce iPhone Xs si Xs Max au continuat sa foloseasca 3D Touch. In cea mai mare parte, ambele caracteristici sunt similare si ofera feedback tactil utilizatorilor, diferenta fiind ca 3D Touch recunoaste niveluri diferite de presiune, in timp ce Haptic Touch accepta doar apasarea lunga.

CITESTE SI:  Aplicatiile iOS care iti citesc clipboard-ul iPhone-ului fara permisiunea ta

Nu e surprinzator ca vechea caracteristica a fost abandonata de Apple. Asta pentru ca, desi era o caracteristica interesanta, faptul ca utilizatorii nu stiau ce aplicatii folosesc functia (si cum) ducea la confuzie, ceea ce i-a determinat pe utilizatori sa ignore acea functie.

Sursa imagine: Flickr.com