fbpx
E incredibil cu cat a scazut piata de smartphone-uri in primul trimestru

E incredibil cu cat a scazut piata de smartphone-uri in primul trimestru

Coronavirusul Wuhan care s-a raspandit in intreaga lume are efecte extrem de vizibile asupra pietei de smartphone-uri la nivel global. De fapt, aceasta piata a fost extrem de afectata.

O serie de companii de studii de piata au oferit date in aceasta privinta. Acestea au dezvaluit cu cat a scazut piata de smartphone-uri la nivel mondial in primul trimestru al lui 2020, pe baza datelor pe care le au.

Impactul coronavirusului Wuhan asupra vanzarilor de smartphone-urilor a fost drastic, analistii de piata remarcand faptul ca livrarile la nivel mondial au scazut cu milioane in ultimele luni.

CITESTE SI:  De ce Samsung a eliminat reclamele prin care lua la misto iPhone-urile pentru ca nu veneau cu jack pentru casti

Desi producatorii de smartphone-uri de obicei nu dezvaluie exact date despre vanzari, IDC mentioneaza ca aceasta e cea mai abrupta scadere anuala (de la an la an), o scadere de circa 11,7%.

Pe de alta parte, Canalys a mentionat o scadere a nivelului mondial in primul trimestru de 13% fata de acelasi trimestru al anului trecut, in timp ce Strategy Analytics a observat o scadere de 17% din cauza coronavirusului Wuhan.

CITESTE SI:  De ce Qualcomm se opune cumpararii ARM de catre NVIDIA

Potrivit lui Neil Mawston de la Strategy Analytics: “Cota de piata globala a Samsung este de peste 21% si ramane cel mai important brand de smartphone-uri din lume”.

Dupa care urmeaza Huawei si Apple. Toti producatorii majori au dezvaluit ca vanzarile le-au fost afectate din cauza coronavirusului Wuhan. Companiile care au ramas constante pe piata sau au prezentat o crestere sunt Xiaomi si Vivo, datorita vanzarilor bune din India, acolo unde unele produse au fost lansate inainte de impunerea restrictiilor pentru coronavirusul Wuhan.

CITESTE SI:  Ce aplicatie permite Apple pentru iPhone-uri, la cererea guvernului indian

Iar lucrurile probabil se vor inrautati pentru piata de smartphone-uri, din cauza coronavirusului, inainte de a se ameliora, dupa cum indica analistul Ben Stanton de la Canalys. Acesta a declarat ca: “Majoritatea producatorilor de smartphone-uri se asteapta ca trimestrul 2 sa reprezinte apogeul efectelor negative ale coronavirusului Wuhan asupra pietei globale de telefoane”.