fbpx
Despre noul sistem de operare Android 12 al Google

Despre noul sistem de operare Android 12 al Google

In urma a trei preview-uri, prima versiune publica beta a sistemului de operare Android 12 e disponibila pentru descarcare. Google a detaliat cea mai recenta versiune a sistemului sau operare mobil la evenimentul I/O 2021.

Android 12 include o reproiectare vizuala majora. Compania a reproiectat aproape fiecare element al interfetei de utilizare pentru a fi mai personalizabil.

Atunci cand setezi o noua imagine de fundal, platforma va adapta fiecare element al sistemului de operare, inclusiv lucruri precum notificarile si controalele de volum.

CITESTE SI:  In ce va investi Samsung 8 miliarde de dolari in China

De asemenea, compania din Statele Unite a optimizat meniul de scurtaturi pentru a adauga controale Google Pay si Home. Noua interfata va fi disponibila mai intai pe dispozitivele Google Pixel.

Ca parte a reproiectarii interfetei, Google a crescut eficienta noului sistem de operare. Conform companiei, smartphone-urile cu Android 12 vor fi mai agile, mai receptive si mai eficiente energetic datorita optimizarii procesorului.

Al doilea pilon al Google pentru Android 12 e securitatea si confidentialitatea. Update-ul include un nou tablou de control care include o cronologie a tuturor datelor pe care aplicatiile instalate le-au accesat.

CITESTE SI:  Cat e de usor de reparat noul MacBook Air al Apple

De asemenea, tabloul de control iti va permite sa revoci permisiunile pentru aplicatii. La fel ca iOS 14, Android 12 va afisa indicatori pe ecran atunci cand o aplicatie acceseaza camera si/sau microfonul smartphone-ului.

Cu toate acestea, poti bloca ambele componente pentru toate aplicatiile de pe smartphone-ul tau. Cat despre serviciile de localizare, platforma iti va permite sa oferi aplicatiilor locatia ta aproximativa.

CITESTE SI:  O viteza la internet pe smartphone de peste 670Mbps a fost demonstrata de T-Mobile

Pe langa asta, compania americana Google implementeaza un concept care va gestiona limbajele si procesarea audio pentru functii precum Live Caption si Now Playing on-device.

In prezent, versiunea beta a sistemului de operare Android 12 e disponibila pe smartphone-uri de la companii precum Google, Nokia, TCL, ASUS, OnePlus, Oppo si Xiaomi.