fbpx

Despre noul cip Exynos al Samsung pentru acest an

Despre noul cip Exynos al Samsung pentru acest an

Compania Samsung din Coreea de Sud a anuntat noul sau cip mobil Exynos care cel mai probabil va propulsa unele dintre smartphone-urile sale din acest an, cum ar fi Galaxy S21. Acel procesor ar putea fi pe masura lui Qualcomm Snapdragon 888.

Smartphone-urile din gama Galaxy S21 a companiei Samsung din Coreea de Sud vor fi anuntate in zilele urmatoare si cel putin unul dintre modelele Galaxy S21 va fi echipat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 888.

Cu toate acestea, avand in vedere istoricul companiei din Coreea de Sud, este aproape o certitudine ca vor exista si modele de smartphone-uri Galaxy S21 propulsate de cipul mobil Exynos.

CITESTE SI:  RED produce un smartphone de 1200 de dolari cu display holografic

Compania sud-coreeana de smartphone-uri Samsung a lansat oficial acel cip mobil, este vorba despre Exynos 2100. Aceasta este o lansare importanta pentru compania din Coreea de Sud, deoarece acesta e primul cip Samsung construit pe procesul de 5nm.

Asta inseamna ca, in teorie, Exynos 2100 ar trebui sa fie mai capabil si mai eficient energetic pe smartphone-uri decat procesoarele predecesoare. Va fi, de asemenea, primul cip mobil Samsung care va include un modem 5G integrat – care va fi compatibil atat cu mmWave, cat si cu sub-6GHz.

CITESTE SI:  Viitoarele smartphone-uri ale Samsung ar putea masura nivelurile de grasime

Asa ca, daca compania din Coreea de Sud il va licentia vreodata altor companii, Qualcomm va avea ceva concurenta. Samsung sustine ca Exynos 2100 va fi cu 20% mai eficient energetic pe smartphone-uri decat predecesorul sau.

De asemenea, va fi mai capabil, deoarece utilizarea nucleului Cortex-X1 va oferi o crestere de 30% a performantei multi-core. In plus, Exynos 2100 va integra GPU-ul Mali-G78 al ARM.

CITESTE SI:  Compania cu un smartphone cu ecran rulabil

Desi aceste lucruri par interesante pe hartie, va trebui sa avem rabdare pana ce vor aparea testele practice cu Galaxy S21 pentru a vedea cum se descurca impotriva cipului mobil Qualcomm Snapdragon 888. Ce parere ai despre noul cip mobil Samsung Exynos 2100 pentru smartphone-urile Galaxy S21, din informatiile de pana acum?

Facebook