fbpx
De ce Xiaomi a depasit Samsung la cota de piata de smartphone-uri in iunie

De ce Xiaomi a depasit Samsung la cota de piata de smartphone-uri in iunie

Un anumit producator de smartphone-uri, Xiaomi, a depasit compania Samsung din Coreea de Sud in privinta numarului de telefoane vandute si a cotei de piata globale. Dar aceste date sunt doar pentru luna iunie.

Timp de o perioada lunga de timp, compania Samsung din Coreea de Sud a fost cel mai mare producator de smartphone-uri din lume. Dar conform datelor de la Counterpoint Research, se pare ca, in iunie, compania Xiaomi din China a depasit Samsung si a devenit cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume, o pozitie pe care Huawei nu a reusit sa o obtina din cauza restrictiilor din partea guvernului american din ultimii ani.

CITESTE SI:  Cand ar putea lansa LG TV-ul cu display rulabil

Potrivit Counterpoint, in luna iunie s-a estimat ca cota de piata globala a Xiaomi era de 17,1%, in timp ce cota de piata a Samsung era de 15,7%. Pe locul al treilea era Apple cu 14,3%. Cu toate acestea, aceste date sunt doar pentru luna iunie.

CITESTE SI:  VIDEO: OnePlus 5T VS Samsung Galaxy Note 8 intr-un test de viteza hilar

Daca privim intregul trimestru in ansamblu, compania din Coreea de Sud inca se afla la conducere in ceea ce priveste cota de piata a smartphone-urilor. Dar e interesant ca Xiaomi recupereaza. Counterpoint considera ca unul dintre motivele pentru care compania chineza a ocupat prima pozitie in iunie e faptul ca Vietnam (tara in care Samsung isi produce majoritatea telefoanelor) se confrunta cu limitari de aprovizionare.

Cei de la Counterpoint cred ca, dupa ce limitarile de aprovizionare dispar, Samsung isi va consolida pozitia de lider. Smartphone-urile Xiaomi sunt apreciate datorita performantei si a faptului ca sunt ieftine.

CITESTE SI:  De ce are logica ca Huawei sa ofere un asistent virtual si in afara Chinei

Desi Xiaomi s-ar putea sa nu depaseasca telefoanele companiei din Coreea de Sud in privinta performantei, smartphone-urile de buget ale companiei din China ar putea captura o parte semnificativa din cota de piata globala de telefoane. Ce parere ai despre asta? Ce smartphone preferi? Samsung sau Xiaomi?