fbpx

De ce Xiaomi a depasit Apple la vanzarile de smartphone-uri in trimestrul 3

De ce Xiaomi a depasit Apple la vanzarile de smartphone-uri in trimestrul 3

Lumea smartphone-urilor revine la normalitate dupa aparitia pandemiei, dar topul producatorilor nu mai e cel anterior. Gartner estimeaza ca Xiaomi a depasit Apple la vanzarile de smartphone-uri in al treilea trimestru al anului 2020, de la 32,9 milioane de telefoane in aceeasi perioada a anului trecut (8,5% din piata) la vanzari de 44,4 milioane de unitati (12,1% din piata) in aceasta vara.

Si companiei Apple i-a sporit cota de piata, dar vanzarile de iPhone-uri ale Apple (40,6 milioane de unitati) sunt mai putine decat cele ale smartphone-urilor Xiaomi.

CITESTE SI:  Ce browser a pregatit Samsung pentru primul sau smartphone Android Go

Samsung a ramas in varf cu 80,8 milioane de unitati (22%). Huawei a fost afectata, iar vanzarile i s-au redus de la 65,8 milioane de telefoane la doar 51,8 milioane.

Dar acest lucru nu e surprinzator, deoarece interdictiile comerciale din SUA au un efect nefast pentru activitatea diviziei mobile a companiei chinezesti.

Gartner a adaugat ca spatiul general al smartphone-urilor se afla intr-o pozitie mai favorabila decat mai devreme in acest an. Desi vanzarile au scazut cu 5,7%, scenariul a fost mai favorabil decat scaderile de 20% din primul si al doilea trimestru ale anului.

CITESTE SI:  UE propune o legislatie care le va obliga pe companiile tehnologice sa predea date din servere straine

Conditiile “aproape normale” din China au contribuit la restabilirea productiei si au aparut, de asemenea, indicii privind revigorarea pietelor in regiunea Asia-Pacific si America Latina.

Cat despre motivul pentru care Xiaomi a evoluat, acest lucru se reduce la cativa factori. Pe langa conditiile “aproape normale” din China, Xiaomi a profitat de declinul companiei de smartphone-uri Huawei.

CITESTE SI:  Face ID din iPhone X poate fi dezactivata in situatii de urgenta

In al doilea rand, Apple a intarziat vanzarile smartphone-urilor iPhone 12 pana in octombrie si a omis cresterea obisnuita din septembrie. Rezultatele companiei Xiaomi pentru trimestrul 4 ar putea fi diferite. Ce parere ai despre aceasta stire? Crezi ca Xiaomi isi va mentine avansul in raport cu Apple?

Facebook