fbpx

De ce unele smartphone-uri Android nu vor mai putea accesa o multime de site-uri web securizate

De ce unele smartphone-uri Android nu vor mai putea accesa o multime de site-uri web securizate

Conform unei anumite organizatii, anumite smartphone-uri cu sistem de operare Android nu vor mai putea accesa o multime de site-uri web securizate, de anul viitor. Din acest motiv, utilizatorii vor fi nevoiti sa cumpere alte smartphone-uri cu sistem de operare Android.

S-ar putea sa fie nevoie sa-ti schimbi smartphone-ul Android pentru a putea accesa o multime de site-uri web securizate. Potrivit Android Police, Certificate Authority Let’s Encrypt sustine ca smartphone-urile care ruleaza versiuni mai vechi de 7.1.1 Nougat nu vor mai accepta certificatul sau radacina incepand cu 2021, ceea ce va impiedica accesul la o multime de site-uri web securizate.

CITESTE SI:  Cum a permis o aplicatie politiei din China sa gaseasca un suspect de crima

Organizatia nu va mai permite pe 11 ianuarie 2021 cross-signing pentru acest certificat care activeaza aceasta functionalitate si va renunta complet la parteneriatul de cross-signing pe 1 septembrie 2021.

O alternativa este disponibila prin instalarea browserului Mozilla Firefox (Mozilla este un partener in Let’s Encrypt) si prin folosirea propriului magazin de certificate, dar acest lucru nu va fi folos altor browsere, aceasta functionalitate se va limita la acel browser. Numai cu acel browser vor putea fi accesate acele site-uri web securizate.

CITESTE SI:  Xiaomi va incepe sa preinstaleze aplicatii Microsoft pe smartphone-urile lor

Este ceva obisnuit ca dezvoltatorii sa renunte la suportul pentru sistemele de operare mai vechi. Cu toate acestea, Let’s Encrypt mentioneaza ca 33,8% dintre utilizatorii Android de pe Google Play au smartphone-uri care ruleaza o versiune mai veche de 7.1, iar unii furnizori hardware au intrerupt update-urile devreme.

CITESTE SI:  VIDEO: Clipul video cu Samsung Z2 nu mai lasa loc imaginatiei

Nu a fost neobisnuit ca furnizorii Android sa ofere update-uri relativ rare in anii precedenti, iar unele dispozitive (de obicei telefoane de buget) sunt limitate la sistemul de operare cu care au fost vandute. Daca ai cumparat un smartphone din 2016 sau 2017, e posibil ca vei pierde accesul la unele site-uri web securizate.