fbpx
De ce smartphone-ul OnePlus Nord ar folosi aplicatiile Google in loc de cele proprii

De ce smartphone-ul OnePlus Nord ar folosi aplicatiile Google in loc de cele proprii

Smartphone-ul OnePlus Nord va fi anuntat de compania chineza in aceasta saptamana. Intre timp, s-a dezvaluit o informatie destul de interesanta despre OnePlus Nord, si anume faptul ca va folosi aplicatiile Google in loc de cele ale companiei chineze.

Faza la telefoanele Android este ca majoritatea tind sa vina cu acelasi hardware. Pentru a se diferentia intre ele, producatorii de smartphone-uri au tendinta de a implementa propriul soft pe smartphone-urile lor.

Acest lucru poate fi sau nu un lucru bun, in functie de modul in care folosesti telefonul. Dar, in cazul OnePlus, compania chinezeasca va reveni la aplicatiile companiei Google din Statele Unite.

CITESTE SI:  IBM inghesuie 30 de miliarde de tranzistori intr-un cip de 5nm

Pentru viitorul smartphone OnePlus Nord al sau, pare ca compania se va baza pe aplicatiile companiei din Statele Unite pentru unele dintre functiile de baza ale telefonului OnePlus Nord.

Printre acele aplicatii se numara Google Phone pentru apelare si Google Messages pentru SMS-uri. Conform companiei chinezesti, motivul acestei schimbari este faptul ca aplicatiile Google sunt mai bine optimizate.

CITESTE SI:  HTC One X9 a fost dezvaluit oficial

Acest lucru are logica deoarece, de cand compania Google din Statele Unite a dezvoltat platforma Android, aplicatiile pe care le-a creat au fost optimizate pentru platforma Android.

Acesta e motivul pentru care, in trecut, compania Samsung a fost criticata pentru interfata TouchWiz, la care s-a renuntat treptat ulterior. Nu e clar daca compania chineza va face aceste schimbari doar pentru viitorul smartphone OnePlus Nord, sau daca si restul telefoanelor care urmeaza vor avea parte de aceasta schimbare.

CITESTE SI:  Ce versiuni Windows ale Microsoft au vulnerabilitati de securitate

Oricum ar fi, daca doresti un smartphone care are Android cat se poate de pur, dar fara a fi un telefon Pixel, atunci smartphone-ul OnePlus Nord cu aplicatii Google merita sa fie avut in vedere atunci cand va fi anuntat mai tarziu in aceasta saptamana.