fbpx

De ce Samsung nu va mai vinde componente pentru smartphone-urile Huawei

De ce Samsung nu va mai vinde componente pentru smartphone-urile Huawei

Incepand cu 15 septembrie, companiile Samsung si SK Hynix din Coreea de Sud nu vor mai vinde componente pentru smartphone-urile companiei Huawei din China. Exista un motiv pentru acest lucru.

E posibil ca companiei Huawei din China ii va fi si mai dificil sa se aprovizioneze cu componente pentru smartphone-urile sale. Conform ziarului sud-coreean Chosun Ilbo, Samsung si producatorul de memorie SK Hynix intentioneaza sa nu mai vanda componente de smartphone-uri catre compania chineza pe 15 septembrie.

CITESTE SI:  Coincheck le va restitui banii clientilor afectati de furtul de 400 de milioane de dolari in moneda virtuala NEM

Acea zi e ziua in care intra in vigoare noile restrictii pe care Departamentul de Comert din SUA le-a anuntat la jumatatea lunii august. Aceste restrictii interzic companiilor non-americane, inclusiv Samsung si SK Hynix, sa vanda componente catre Huawei, componente pe care Samsung si cealalta companie le-au dezvoltat folosind echipamente sau software produs in SUA.

Interdictia asupra companiei Samsung din Coreea de Sud a afectat deja businessul Huawei. Richard Yu de la compania chineza a declarat recent ca smartphone-ul Mate 40 va avea ultimul procesor Kirin de ultima generatie al Huawei, din cauza sanctiunilor comerciale.

CITESTE SI:  Studiu: Unul din sase americani detine o boxa inteligenta

Interdictia va afecta probabil si Samsung si SK Hynix. In cazul SK Hynix, 40% din veniturile sale de 13,3 miliarde de dolari din prima jumatate a anului 2020 au provenit din exporturile catre China.

Compania chineza a incercat sa-si reduca dependenta de furnizorii straini de cipuri de smartphone-uri, prin aprovizionarea de la Semiconductor Manufacturing International Corporation, principalul producator de cipuri din China.

CITESTE SI:  De ce Microsoft ar fi cumparat GitHub

Cu toate acestea, nici acest lucru nu va functiona pentru totdeauna. In aceasta luna, autoritatile din SUA au confirmat ca ar putea adauga producatorul de cipuri chinez Semiconductor Manufacturing International Corporation pe aceeasi lista care impiedica companiile americane sa aiba legatura cu Huawei si sa-i vanda componente pentru smartphone-uri.