fbpx

De ce Samsung ar renunta la cipul Qualcomm pentru smartphone-ul Galaxy S21

De ce Samsung ar renunta la cipul Qualcomm pentru smartphone-ul Galaxy S21

Smartphone-ul Galaxy S21 va fi lansat de compania Samsung din Coreea de Sud anul viitor. A aparut acum un zvon care sustine ca compania din Coreea de Sud va renunta pentru Galaxy S21 la cipul Qualcomm, in favoarea celui propriu – Exynos. S-au enumerat cateva motive pentru asta.

De ani de zile, smartphone-urile de varf ale Samsung au venit fie intr-o varianta cu cip Qualcomm, fie intr-o varianta cu cip Exynos (dezvoltat de compania sud-coreeana).

Cu toate acestea, conform unui nou zvon, se pare ca Samsung va renunta la cipul Qualcomm pentru smartphone-ul Galaxy S21 din 2021, folosind in schimb propriul procesor Exynos.

CITESTE SI:  La implinirea celor 40 de ani de existenta a Microsoft, Bill Gates a trimis angajatilor un email

Exista cateva motive pentru care Samsung ar renunta la procesorul Qualcomm pentru Galaxy S21. Unul dintre aceste motive este costul. S-a zvonit ca Qualcomm Snapdragon 875 va fi mai scump decat Snapdragon 865, ceea ce inseamna ca compania din Coreea de Sud trebuie sa creasca preturile smartphone-urilor sale sau sa fie dispusa sa acopere costurile suplimentare si sa accepte o marja de profit mai mica.

CITESTE SI:  OnePlus 8 Pro VS Samsung Galaxy S20 Ultra. Care smartphone e mai rapid

In al doilea rand, iar aceasta este acum doar o speculatie, poate ca Samsung doreste cu Galaxy S21 sa urmeze exemplul companiei Apple. Compania Apple s-a bazat pe propriile cipuri pentru smartphone-uri de ani de zile.

Acele procesoare chiar au ajuns atat de performante incat pot inlocui procesoarele Intel de pe computerele Mac. Poate ca Samsung spera sa obtina ceva similar.

CITESTE SI:  Samsung livreaza smartphone-uri Galaxy S9 pentru Sprint cu SIM-uri Verizon

Acestea fiind spuse, cipurile Exynos de la compania sud-coreeana au iscat de-a lungul anilor ceva critici, unii care detin smartphone-uri cu cip Exynos sustinand ca telefoanele lor nu sunt la fel de performante precum variantele cu Qualcomm Snapdragon.

Tratati aceste informatii – despre Qualcomm – cu o doza de precautie pentru moment. Va trebui probabil sa asteptam ceva timp pana vom obtine detaliile oficiale despre smartphone-ul Samsung Galaxy S21 de anul viitor.