fbpx

De ce Qualcomm lanseaza si cipul flagship Snapdragon 870

De ce Qualcomm lanseaza si cipul flagship Snapdragon 870

Compania Qualcomm din Statele Unite a prezentat in acest an un nou cip flagship pentru smartphone-uri, pe langa 888 – Snapdragon 870. Snapdragon 870 fiind practic o versiune imbunatatita a lui 865 Plus de anul trecut. Unii sunt nelamuriti cu privire la motivul lansarii acelui cip flagship.

888 nu e singurul cip mobil flagship al companiei Qualcomm din Statele Unite pentru inceputul anului 2021. Compania din SUA a prezentat si un 870 care ar trebui sa ofere viteze superioare pentru acele smartphone-uri in care 888 nu este o optiune.

CITESTE SI:  Huawei MediaPad X2 este cel mai nou phablet de 7 inch al companiei

In cele din urma Qualcomm Snapdragon 870 este un 865 Plus de anul trecut, dar acum ceva mai rapid. Inca foloseste GPU-ul Adreno 650 si modemul 5G X55, iar frecventa a fost sporita la 3,2GHz.

Primul lot de smartphone-uri Qualcomm Snapdragon 870 va sosi in primul trimestru al anului 2021, iar printre primii clienti sunt OnePlus, Motorola, Oppo, IQOO si Xiaomi.

Poate parea neobisnuit sa se lanseze un nou 865 imbunatatit, mai ales ca 888 este un salt mai substantial si nu e foarte scump. Smartphone-ul Galaxy S21 care integreaza cipul flagship 888 costa mai putin decat predecesorul sau, la urma urmei.

CITESTE SI:  Goldman Sachs vrea sa-i ajute pe oameni sa-si cumpere dispozitive Apple

Adaugirea ar putea nelamuri oamenii care se intreaba de ce Qualcomm are o gama de procesoare de smartphone atat de aglomerata. Cu toate acestea, productia ar putea oferi o informatie cheie.

Qualcomm Snapdragon 870 este construit pe un proces de 7nm, in timp ce 888 e construit pe 5nm. Acest nou cip (Snapdragon 870) nu numai ca va mentine costurile reduse folosind modalitati de productie mai depasite, dar ar putea si oferi producatorilor de smartphone-uri un cip flagship destul de rapid, daca stocurile 888 sunt limitate.

CITESTE SI:  De ce YouTube ar fi suspendat canalul unei statii de radio

Nu va trebui sa va multumiti cu viteza de anul trecut intr-un smartphone flagship sau midrange de anul acesta, chiar daca castigurile de viteza ale noului cip Qualcomm flagship sunt foarte modeste.