fbpx

De ce Oppo va dezvolta propriile cipuri pentru smartphone-uri

De ce Oppo va dezvolta propriile cipuri pentru smartphone-uri

Compania de smartphone-uri Oppo din China a anuntat recent ca are de gand sa dezvolte propriile sale cipuri mobile, alaturandu-se astfel unui club extrem de exclusivist de companii de telefoane care isi produc propriile cipuri mobile.

In prezent, majoritatea smartphone-urilor se bazeaza pe procesoare mobile de la compania Qualcomm. Exista doar cateva companii de smartphone-uri care au incercat sa-si dezvolte propriile cipuri mobile, cum ar fi Apple, Samsung si Huawei.

Dar acum se pare ca si Oppo doreste sa dezvolte propriile cipuri mobile. Intr-un interviu cu reporterii, Liu Bo de la Oppo a fost citat spunand: “Este un pas pe care Oppo va trebui sa-l faca. Trebuie sa abordam tehnologia de cipuri si sa o transformam intr-o forta motrice cruciala pentru evolutiile viitoare”. Nu ar trebui sa fie prea surprinzator ca compania chineza de smartphone-uri e interesata de asta.

CITESTE SI:  Masina electrica Tesla care va primi un acumulator revolutionar si ieftin

Exista cateva motive pentru dorinta companiei chineze Oppo de a dezvolta cipuri mobile, unul dintre ele fiind reducerea dependentei fata de alte companii.

CITESTE SI:  Motivul posibil pentru care Facebook vrea sa unifice Instagram, WhatsApp si Messenger

Asa cum s-a mentionat mai sus, in principal smartphone-urile se bazeaza in continuare pe procesoarele de la Qualcomm, ceea ce inseamna ca producatorii de telefoane trebuie sa plateasca bani in plus catre Qualcomm pentru a-i folosi procesoarele.

Prin dezvoltarea unor procesoare proprii, banii companiei Oppo vor fi folositi mai eficient. De asemenea, acest lucru i-ar oferi companiei chineze mai mult control asupra lucrurile de care sunt capabile smartphone-urile sale.

CITESTE SI:  Procesorul care ar putea propulsa un nou smartphone BlackBerry

Asa cum s-a observat la seria de procesoare A dezvoltate de Apple, se permite companiei Apple sa dicteze ce fel de upgrade-uri si caracteristici vor avea smartphone-urile sale, ceea ce creste unicitatea dispozitivelor. Acum ramane de vazut daca Oppo va putea dezvolta niste cipuri mobile suficient de performante pentru a concura cu cele Qualcomm.