fbpx

De ce OnePlus a limitat performanta unor aplicatii de top pe smartphone-urile sale

De ce OnePlus a limitat performanta unor aplicatii de top pe smartphone-urile sale

Acum cativa ani, dupa ani de zile de teorie a conspiratiei, Apple a confirmat ca intr-adevar limiteaza performanta iPhone-urilor sale mai vechi. Motivul acestui lucru, conform companiei din Cupertino, a fost pentru a stabiliza performanta pe iPhone-urile cu baterii degradate.

Acum se pare ca si OnePlus a incercat ceva similar. Conform unei analize AnandTech, s-a descoperit ca cele mai recente smartphone-uri OnePlus 9 ale companiei limiteaza puterea procesorului in anumite aplicatii populare, inclusiv Chrome, Twitter si WhatsApp.

CITESTE SI:  Noile modele iPad Pro integreaza in premiera acest cip

Compania de smartphone-uri OnePlus a oferit intre timp o declaratie pentru XDA Developers: “Prioritatea noastra principala e sa oferim o experienta superioara de utilizare cu produsele noastre, reactionand la feedbackul utilizatorilor. Dupa lansarea smartphone-urilor OnePlus 9 si 9 Pro in martie, unii utilizatori ne-au adus in atentie anumite zone in care am putea imbunatati autonomia acumulatorului si gestionarea caldurii. Ca urmare a acestui feedback, echipa noastra a lucrat in ultimele luni pentru a optimiza performanta dispozitivelor atunci cand folosesc cele mai populare aplicatii, inclusiv Chrome, prin echilibrarea puterii procesorului. Acest lucru imbunatateste experienta in acele aplicatii si reduce consumul de energie. Desi acest lucru poate afecta performanta dispozitivelor in anumite aplicatii de testare, obiectivul nostru e sa imbunatatim experienta pentru utilizatorii nostri de smartphone-uri”.

CITESTE SI:  De ce smartphone-ul Google Pixel 4 nu filmeaza 4K la 60 de cadre pe secunda

Deci, ce inseamna acest lucru pentru utilizatorii OnePlus? Cu exceptia cazului in care compari side-by-side doua smartphone-uri cu cip Qualcomm Snapdragon 888, probabil nu vei remarca in utilizarea de zi cu zi o diferenta de performanta in acele aplicatii.

CITESTE SI:  Cate iPhone-uri Apple ruleaza in prezent iOS 13

Cu toate acestea, faptul ca compania OnePlus din China a decis sa limiteze performanta acelor aplicatii fara stirea utilizatorilor de smartphone-uri si fara a le oferi optiuni nu-i va incanta pe unii.