fbpx

De ce nu trebuie sa-ti incarci smartphone-ul la statii de incarcare USB publice

De ce nu trebuie sa-ti incarci smartphone-ul la statii de incarcare USB publice

Oficialii din Los Angeles au emis un avertisment pentru calatori inaintea perioadei de sarbatori. Luke Sisak recomanda oamenilor sa evite folosirea statiilor de incarcare USB publice pentru smartphone-uri din aeroporturi sau centre comerciale. Acesta mai recomanda oamenilor sa-si ia in schimb propriile incarcatoare/cabluri si sa ia in considerare cumpararea unui acumulator extern.

Daca calatoriti mult, s-ar putea sa fi intalnit statii de incarcare USB publice pentru smartphone-uri. Totusi, data viitoare ar trebui sa evitati folosirea statiilor publice.

CITESTE SI:  Oppo anunta un nou smartphone de buget - Oppo Joy 3

Asta spun oficialii din Los Angeles, Statele Unite, intr-o alerta de securitate publicata saptamana trecuta. Daca chiar un oficial emite acest avertisment, poate ca ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a-ti conecta smartphone-ul la o statie de incarcare USB publica.

Asta pentru ca acestea pot contine programe malware primejdioase. Trebuie remarcat faptul ca o conexiune USB poate incarca smartphone-ul, dar si sa transfere date in dispozitiv.

CITESTE SI:  Caviar prezinta un Putinphone bazat pe Galaxy S7

Deci nu exista nicio restrictie speciala asupra modului in care datele sunt transferate catre smartphone prin USB. Acest lucru poate fi exploatat de un atacator pentru a trimite discret un fisier rau intentionat.

Chiar daca acest lucru poate fi greu de exploatat peste tot la statiile de incarcare publice prin USB, e totusi posibil. Se pare ca ideea nu e noua, iar mai multe concepte au fost demonstrate pe parcursul anilor, dar nu toti utilizatorii de telefoane inteligente si-a concentrat atentia asupra acestui pericol pana acum.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Apple a produs iPad-ul

De fiecare data cand apar stiri de genul asta, trebuie sa li se reaminteasca utilizatorilor sa fie atenti in legatura cu orice legat de smartphone-uri, pentru a le pastra in siguranta. Trebuie sa respecti macar aceasta regula: nu-ti incarca smartphone-ul la o statie de incarcare USB publica.