fbpx

De ce iPhone-urile s-ar putea sa nu includa port USB-C prea curand

De ce iPhone-urile s-ar putea sa nu includa port USB-C prea curand

Se speculeaza de ceva vreme ca compania Apple din Cupertino, Statele Unite, va renunta la portul Lightning pe iPhone in favoarea unui port USB-C mai universal. Cu toate acestea, analistul Ming-Chi Kuo sustine ca e posibil ca acest lucru nu se va intampla. Din anumite motive.

De cand compania Apple din Statele Unite a renuntat la propriul port Lightning pe iPad Pro in favoarea unei conexiuni USB-C mai universale, oamenii s-au intrebat daca ceva similar ar putea ajunge si pe smartphone-urile Apple.

CITESTE SI:  Un proces pretinde ca toate smartwatch-urile Apple Watch sunt defecte

Din pacate, se pare ca nu ar trebui avem sperante inca, cel putin conform analistului Ming-Chi Kuo. Potrivit analistului: “Piata considera ca iPhone-ul ar trebui sa renunte la Lightning in favoarea USB-C si sa echipeze butonul de pornire cu un senzor Touch ID. Ultimul nostru sondaj indica faptul ca nu exista informatii in programul actual care sa indice faptul ca iPhone-ul va adopta aceste noi specificatii”.

CITESTE SI:  Telefoane ieftine si bune

De asemenea, analistul adauga faptul ca, daca Apple va renunta la Lightning pe iPhone-urile sale, compania ar opta pentru un design fara porturi. “Credem ca USB-C e in detrimentul profitabilitatii companiei, iar specificatiile sale de impermeabilitate sunt mai reduse decat la Lightning si MagSafe. Prin urmare, daca iPhone-urile vor renunta la Lightning in viitor, acestea ar putea adopta designul fara porturi cu suport MagSafe, in loc sa utilizeze un port USB-C”.

CITESTE SI:  Un Apple Store din Zurich a fost evacuat din cauza supraincalzirii bateriei unui iPhone 6s Plus

S-a speculat ca compania Apple din Statele Unite testeaza aparent un iPhone fara porturi si ca exploreaza modalitati prin care un astfel de dispozitiv ar putea recupera si restaura date fara cabluri.

Ar fi fost fabulos un iPhone USB-C de la Apple, deoarece incarcarea ar fi fost mai convenabila decat cu Lightning. Dar daca aceasta stire este corecta, nu ar trebui sa avem sperante in privinta USB-C pe smartphone-urile Apple.