fbpx

De ce iPhone 13 ar putea excela la fotografia in lumina redusa

De ce iPhone 13 ar putea excela la fotografia in lumina redusa

Smartphone-ul iPhone 13 va fi lansat de compania Apple din Statele Unite anul viitor. Intre timp, Ming-Chi Kuo a dezvaluit niste informatii interesante. Acest analist a dezvaluit modul in care smartphone-ul iPhone 13 al Apple ar putea excela la fotografia in lumina redusa.

In acest moment, iPhone 12, la fel ca majoritatea smartphone-urilor din ziua de azi, vine cu un mod Night pentru fotografiile in lumina redusa. Acest mod se bazeaza pe software si algoritmi pentru a permite utilizatorilor sa captureze fotografii clare in lumina redusa.

CITESTE SI:  Cele mai bune 5 aplicatii de camera Android

Cu toate acestea, smartphone-ul Apple iPhone 13 de anul viitor ar putea integra un upgrade care va fi si mai performant in privinta fotografiilor in lumina redusa. Potrivit analistului Ming-Chi Kuo, el crede ca, cu smartphone-ul iPhone 13, compania Apple din Statele Unite va prezenta un obiectiv si mai performant pentru camerele sale.

Una dintre camere, in special modulul Ultra Wide, ar putea avea o deschidere f/1,8. In acest moment, camera Ultra Wide a lui Apple iPhone 12 are o deschidere f/2,4.

CITESTE SI:  Cum reduce costurile smartphone-ul Galaxy S20 FE 5G al Samsung

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu deschiderea camerelor, acest lucru indica efectiv cantitatea de lumina care patrunde in senzorul camerei atunci cand se captureaza o fotografie.

O deschidere mai mica (cum ar fi f/1,8) inseamna ca patrunde mai multa lumina (in comparatie cu o deschidere f/2,4). De asemenea, se va reduce timpul de capturare a fotografiilor.

Asta pentru ca lumina suficienta poate reduce lucruri precum destabilizarea camerei. De obicei, diafragmele de dimensiuni mai mici sunt utile si la efectul bokeh din fotografii, dar nu e clar cum va functiona acest lucru pe smartphone-ul Apple iPhone 13 de anul viitor.

CITESTE SI:  Apple investeste 390 de milioane de dolari in Finisar pentru Face ID

Analistul Ming-Chi Kuo sustine ca, in ceea ce priveste designul, iPhone 13 va fi similar cu smartphone-ul Apple din acest an, deci oamenii nu ar trebui sa spere inca la modificari radicale de design.