fbpx
De ce India a depasit SUA ca piata de smartphone-uri

De ce India a depasit SUA ca piata de smartphone-uri

China este in prezent cea mai mare piata de smartphone-uri din lume si pana de curand SUA erau pe locul al doilea. Recent, insa, India a depasit SUA si a devenit a doua cea mai mare piata de smartphone-uri. Motive pentru asta exista.

China a depasit SUA si a devenit cea mai mare piata de smartphone-uri din lume acum ani de zile in urma. Dar acum SUA nu mai poate revendica nici macar locul doi.

CITESTE SI:  Zvonuri si informatii despre viitorul HTC One M9

Counterpoint Research estimeaza ca India a depasit SUA si a devenit a doua cea mai mare piata de smartphone-uri din lume, cu 158 de milioane de telefoane livrate in tara in 2019.

Acest lucru se datoreaza in mare masura producatorilor chinezi care au oferit in India preturi foarte reduse, spun analistii. Un procent urias de 72% dintre telefoanele vandute in India au venit de la branduri precum Xiaomi, Vivo, Realme si Oppo.

Asta nu inseamna ca marcile non-chineze nu s-au descurcat bine in India, dar rezultatele sunt amestecate. Compania Apple din SUA a crescut mult la sfarsitul anului 2019, datorita reducerii preturilor telefoanelor iPhone XR si iPhone 11.

CITESTE SI:  Camera lui Samsung Galaxy S8 cade pe locul doi dupa Pixel in topul celor mai bune camere, potrivit celor de la DxOMark

Samsung, insa, a inregistrat rezultate plate si in cele din urma a inregistrat o scadere de 5% in 2019. Nu este o surpriza faptul ca India a depasit SUA, avand in vedere populatia sa uriasa si faptul ca este o piata in care multi oameni isi pot permite sa cumpere smartphone-uri.

CITESTE SI:  Prima masina a acestei companii poate fi fara sofer

Acest lucru ar putea avea un impact semnificativ asupra modului in care producatorii de telefoane vand telefoane, dincolo de ceea ce am vazut pana acum.

De exemplu, e posibil ca producatorii vor proiecta smartphone-uri special pentru India. Sa nu fii surprins daca brandul tau preferat de smartphone-uri isi schimba atentia, daca acesta considera ca ar putea beneficia de pe urma acestui lucru.