fbpx

De ce Huawei ar putea apela la cipurile Qualcomm pentru viitoarele sale smartphone-uri

De ce Huawei ar putea apela la cipurile Qualcomm pentru viitoarele sale smartphone-uri

Noi stiri releva faptul ca compania Huawei din China va folosi pentru vitoarele sale smartphone-uri de varf cipuri de la Qualcomm, nu doar cele proprii Kirin. Din pacate, acele cipuri Qualcomm nu vor fi compatibile cu 5G, ci mai degraba cu 4G.

De ceva timp, compania Huawei din China si-a folosit propriile cipuri Kirin pentru smartphone-urile sale. Cu toate acestea, conform unor noi stiri, pentru viitoarele smartphone-uri P50 ale Huawei, s-ar putea ca compania chineza va apela la Qualcomm pentru a-i furniza hardware-ul, din anumite motive.

CITESTE SI:  Gama de smartphone-uri Samsung Galaxy A (2016) vine cu design premium si caracteristici mai bune

Unul dintre motive se datoreaza unei interdictii comerciale de catre SUA asupra Huawei care se pare ca a impiedicat compania chineza sa produca noi procesoare Kirin 9000.

Huawei a produs deja niste cipuri Kirin 9000, dar se pare ca nu sunt suficiente pentru numarul de smartphone-uri pe care intentioneaza sa le produca.

Asta inseamna ca compania din China va fi obligata sa apeleze la cipurile Qualcomm. Un alt motiv consta in interdictia comerciala din cauza careia companiei chineze nu i se permite sa foloseasca tehnologie 5G, ceea ce inseamna ca chiar si cipurile pe care le-ar procura de la Qualcomm – care vor cel mai probabil Snapdragon 888 – vor fi in varianta 4G, nu 5G.

CITESTE SI:  Care e cel mai ieftin smartphone 5G al Motorola

Nu e clar cum vor reactiona clientii la 4G, mai ales ca 5G va fi in curand ceva obisnuit, mai ales in smartphone-urile de varf. Oricum ar fi, nu a aparut nicio confirmare oficiala de la compania din China.

CITESTE SI:  Huawei P8max - phablet cu display urias de 6,8 inch

Asa ca tratati aceasta stire despre Qualcomm cu o doza de precautie pentru moment. Sa speram ca vor aparea in curand informatii oficiale de la compania de smartphone-uri Huawei pe aceasta tema.

Ce parere ai despre asta? Crezi ca oamenii vor mai cumpara smartphone-uri Huawei daca acestea integreaza cipuri Qualcomm care nu sunt compatibile cu 5G?