fbpx

De ce cota de piata a Huawei in China se afla in declin

De ce cota de piata a Huawei in China se afla in declin

Conform unei noi stiri, compania chineza de smartphone-uri Huawei pierde cota de piata in tara sa de bastina, China. Exista diversi factori, dar Counterpoint Research l-a invocat pe cel mai important. In acest moment, compania chineza de smartphone-uri concureaza in China “doar” cu Apple si Xiaomi.

Interdictiile comerciale din SUA asupra Huawei au un efect tangibil asupra vanzarilor companiei de smartphone-uri din China in tara sa de bastina. Counterpoint Research estimeaza acum ca cota companiei chineze a scazut la 16% in ianuarie 2021.

CITESTE SI:  Apple nu a pomenit despre aceasta imbunatatire a castilor AirPods Pro ale sale

Pentru context, Huawei avea o cota de piata de 41% in primul trimestrul al anului 2020. Chiar daca masuratorile nu sunt complet comparabile (iar Counterpoint nu ofera cifre exacte), exista in mod clar o scadere a cotei de piata.

Decizia companiei din China de a vinde brandul Honor este unul dintre factori, dar Counterpoint a indicat ca principalul factor al declinului consta in restrictiile americane.

Avand in vedere ca componente precum procesoarele si modemurile 5G au deficit de stoc, Huawei se concentreaza pe smartphone-uri premium, cu volum redus, cum ar fi Mate 40 Pro, pentru a valorifica la maxim stocul sau limitat.

CITESTE SI:  Ce durata de viata va avea statia spatiala din China

Declinul dramatic al companiei din China a afectat deja dinamica pietei chineze. Oppo a devenit brandul de smartphone-uri de top din acea tara in ianuarie, cu o cota de 21%, in timp ce Vivo are o cota de piata de 20%.

Huawei are aceeasi cota de piata ca Apple si Xiaomi, 16% fiecare. Prognozele sunt sumbre. Analistii cred ca declinul companiei din China se va extinde pentru tot restul anului 2021.

CITESTE SI:  Smartphone Samsung cu Tizen OS asteptat in curand

Iar rivalii avanseaza. Oppo va lansa smartphone-urile de varf Find X3 pe 11 martie si a generat vanzari cu smartphone-uri mai accesibile din gama Reno 5 si cea A. Desi Honor ar putea duce mai departe spiritul muncii Huawei, compania Huawei din China nu va avea randament in lunile urmatoare.