fbpx

De ce Apple va plati 500 de milioane de dolari utilizatorilor de iPhone-uri

De ce Apple va plati 500 de milioane de dolari utilizatorilor de iPhone-uri

Compania Apple cu sediul principal in Statele Unite a fost de acord sa plateasca o suma de pana la 500 de milioane de dolari pentru milioane de utilizatori de iPhone-uri.

Dupa cum unii poate ca mai stiu, in urma cu cativa ani, compania Apple din Statele Unite a intrat la ananghie dupa ce s-a dezvaluit ca compania a limitat performanta procesoarelor iPhone-urilor sale in secret.

Desi acest lucru a fost initial privit ca pe o modalitate de-a Apple de a-i convinge pe utilizatori sa treaca la iPhone-uri mai noi, ulterior s-a dezvaluit ca acest lucru lucru a fost menit sa fie o modalitate de a preveni iPhone-urile sa se inchida pe neasteptate din cauza degradarii acumulatorului in timp.

CITESTE SI:  Pentru asta vrea Tim Cook sa fie cunoscuta Apple

Oricum ar fi, faptul ca compania Apple din SUA nu a dezvaluit niciodata acea limitare a performantei inainte de a se afla, i-a deranjat pe multi utilizatori.

Acum se pare ca Apple le datoreaza acelor utilizatori o suma de bani. Asta conform unei solutionari recente cu care compania din Statele Unite a fost de acord.

CITESTE SI:  Cum va avea Facebook Gaming un avantaj in raport cu Twitch

Compania din Statele Unite a fost de acord sa plateasca pana la 500 de milioane de dolari utilizatorilor afectati. Practic, utilizatorul care avea la un moment dat un iPhone 6, 6 Plus, 6s Plus, 7, 7 Plus sau un iPhone SE, va fi eligibil pentru a primi 25 de dolari de la companie.

Pe baza documentelor judecatoresti, pare ca Apple inca nu recunoaste ca a gresit, dar a decis sa plateasca solutionarea pentru a evita costurile litigiului care ar fi costat compania o suma mai ridicata.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce pret incredibil de mic are o masina electrica din China

Solutionarea exacta nu este clara, deoarece inca nu a fost aprobata, dar suma platita ar putea fi ajustata in functie de numarul de iPhone-uri din SUA eligibile.

Suma minima cu care compania Apple din Statele Unite a fost de acord este cea de 310 milioane de dolari, dar suma platita pentru utilizatori poate ajunge pana la 500 de milioane de dolari.