fbpx

Cum vrea un fost director Apple ca smartphone-urile sa renunte la cabluri

Cum vrea un fost director Apple ca smartphone-urile sa renunte la cabluri

Timp de peste 14 ani la Apple, directorul Ruben Caballero de la aceasta companie a trebuit sa includa un cablu cu fiecare design de iPhone a carui inginerie wireless a urmarit-o, de la primele prototipuri din 2005 pana la smartphone-urile Apple iPhone 11 care se afla acum pe rafturi.

Ei bine, fostul director Caballero spera sa taie cablul pe bune – pentru toate smartphone-urile. Noua sa pozitie nu a fost raportata anterior. Fiecare iPhone de la prima lansare din 2007 a venit cu un cablu ca mod sigur de a transfera date, la fel ca la toate celelalte marci de telefoane.

CITESTE SI:  Commodore se intoarce pe piata cu un smartphone

Startup-ul Keiyssa condus de fostul director Apple – Caballero – vrea sa incheie era cablurilor pentru smartphone-uri cu cipul sau care poate transfera wireless date aproape la fel de rapid ca prin cablu, prin plasarea a doua dispozitive unul langa altul.

Clientul LG Electronics foloseste deja cipul pentru a conecta cel de-a doilea ecran al smartphone-ului sau LG V50. Incarcarea wireless a prins la smartphone-uri, dar conexiunile wireless de date, cum ar fi Bluetooth si WiFi, raman prea delicate pentru a renunta complet la cabluri.

CITESTE SI:  Ce bug blocheaza Mac-urile si reboot-eaza iPhone-urile

Startup-ul Keyssa a strans peste 100 de milioane de dolari de la Intel, Samsung Electronics, de la compania parinte a Foxconn si de la Future Shape – un fond administrat de Tony Fadell, un alt fost director de la Apple.

Acest director a contribuit la crearea iPod-ului, iar apoi l-a angajat pe Caballero in prima echipa pentru iPhone a Apple. “Fiecare produs de consum ar trebui sa renunte la conectorul extern”, a spus fostul director Caballero care a parasit Apple anul acesta.

CITESTE SI:  De ce nu esti pregatit pentru smartphone-ul pliabil nebunesc al TCL

Fostul director Apple, Ruben Caballero, un fost capitan al Fortelor Aeriene Canadiene, are in vedere si interiorul smartphone-urilor. Interiorul cu cabluri provoaca obstacole de inginerie pentru producatorii de smartphone-uri.

Modulele de camera ale smartphone-urilor se conecteaza la placile de circuit principale prin mici cabluri. Daca le indoi suficient se rup. Cu cipurile startup-ului Keyssa al fostului director Apple, modulele camerei ar putea atinge placa de circuit pentru a transmite datele fara a se folosi fire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *