fbpx

Cum vrea un fost director Apple ca smartphone-urile sa renunte la cabluri

Cum vrea un fost director Apple ca smartphone-urile sa renunte la cabluri

Timp de peste 14 ani la Apple, directorul Ruben Caballero de la aceasta companie a trebuit sa includa un cablu cu fiecare design de iPhone a carui inginerie wireless a urmarit-o, de la primele prototipuri din 2005 pana la smartphone-urile Apple iPhone 11 care se afla acum pe rafturi.

Ei bine, fostul director Caballero spera sa taie cablul pe bune – pentru toate smartphone-urile. Noua sa pozitie nu a fost raportata anterior. Fiecare iPhone de la prima lansare din 2007 a venit cu un cablu ca mod sigur de a transfera date, la fel ca la toate celelalte marci de telefoane.

CITESTE SI:  Intel acuza Qualcomm ca incearca sa "ucida" competitia

Startup-ul Keiyssa condus de fostul director Apple – Caballero – vrea sa incheie era cablurilor pentru smartphone-uri cu cipul sau care poate transfera wireless date aproape la fel de rapid ca prin cablu, prin plasarea a doua dispozitive unul langa altul.

Clientul LG Electronics foloseste deja cipul pentru a conecta cel de-a doilea ecran al smartphone-ului sau LG V50. Incarcarea wireless a prins la smartphone-uri, dar conexiunile wireless de date, cum ar fi Bluetooth si WiFi, raman prea delicate pentru a renunta complet la cabluri.

CITESTE SI:  Ce le ofera Google oamenilor in schimbul datelor lor faciale

Startup-ul Keyssa a strans peste 100 de milioane de dolari de la Intel, Samsung Electronics, de la compania parinte a Foxconn si de la Future Shape – un fond administrat de Tony Fadell, un alt fost director de la Apple.

Acest director a contribuit la crearea iPod-ului, iar apoi l-a angajat pe Caballero in prima echipa pentru iPhone a Apple. “Fiecare produs de consum ar trebui sa renunte la conectorul extern”, a spus fostul director Caballero care a parasit Apple anul acesta.

CITESTE SI:  Sony Xperia Z5 ar putea sosi in luna septembrie si ar putea veni cu niste dotari impresionante

Fostul director Apple, Ruben Caballero, un fost capitan al Fortelor Aeriene Canadiene, are in vedere si interiorul smartphone-urilor. Interiorul cu cabluri provoaca obstacole de inginerie pentru producatorii de smartphone-uri.

Modulele de camera ale smartphone-urilor se conecteaza la placile de circuit principale prin mici cabluri. Daca le indoi suficient se rup. Cu cipurile startup-ului Keyssa al fostului director Apple, modulele camerei ar putea atinge placa de circuit pentru a transmite datele fara a se folosi fire.