fbpx

Cum vor putea smartphone-urile Android sa detecteze cutremurele

Cum vor putea smartphone-urile Android sa detecteze cutremurele

Compania Google din Statele Unite isi doreste ca smartphone-urile si alte dispozitive Android sa devina capabile sa detecteze cutremurele. Practic, aceste smartphone-uri vor face parte dintr-o retea.

Intr-un dezastru natural precum un cutremur, chiar si cateva secunde in plus inainte de aparitia acestuia pot reduce pierderile de vieti. Poti folosi acel timp pentru a te adaposti pe tine si pe cei dragi.

Google lanseaza astazi o noua caracteristica care nu numai ca te anunta inainte de a avea loc un cutremur, dar iti si transforma smartphone-ul Android intr-un seismometru si il include intr-o retea de smartphone-uri Android care detecteaza miscarile tectonice.

CITESTE SI:  Preturile de reparatie pentru iPhone XR au fost dezvaluite

“Infrastructura publica de detectare si alertare a tuturor in legatura cu un cutremur este costisitor de implementat”, a declarat Marc Stogaitis, inginer software Android.

Nu toata lumea e inscrisa la acea infrastructura pentru a primi alerte text, de exemplu, astfel incat daca sistemul de alertare timpurie al Google este incorporat in sistemul de operare, aceste mesaje pot ajunge si la alte persoane.

CITESTE SI:  VIDEO: Asa arata iPhone-ul cu ecran detasabil

Google a colaborat pentru prima data cu USGS si cu Oficiul pentru Servicii de Urgenta al guvernatorului din California pentru a trimite aceste alerte catre smartphone-urile Android din California prin sistemul ShareAlert al USGS.

Acest lucru foloseste informatiile culese de la peste 700 de seismometre din toata tara pentru a detecta cand are loc un cutremur. Insa poate fi costisitor instalarea unei astfel de retele in alte zone ale lumii.

CITESTE SI:  In ce alta tara se va lansa probabil Spotify

Aici isi dovedeste utilitatea sistemul de alerte pentru Android al Google. Utilizatorii din toata lumea pot opta pentru acest program incepand de astazi. Google va folosi accelerometrul din smartphone pentru a detecta cutremurele.