fbpx
Cum vor aparea smartphone-uri 5G dual-SIM mai ieftine

Cum vor aparea smartphone-uri 5G dual-SIM mai ieftine

O anumita companie incearca sa ieftineasca viitoarele smartphone-uri cu tehnologie mobila 5G si are toate sansele sa reuseasca in ceea ce si-a propus.

Daca totul merge OK, vor aparea smartphone-uri ieftine cu sistem de operare Android care vor accepta tehnologia mobila de a 5-a generatie la nivel dual-SIM, ceea ce e fara indoiala ceva impresionant.

MediaTek incearca sa faca 5G-ul mai ieftin pe smartphone-urile non-flagship, prin lansarea procesorului Dimensity 820. Acesta are cea mai recenta tehnologie de agregare a operatorilor care ofera o acoperire imbunatatita si transferuri de calitate intre zonele cu acoperire 5G, viteze bune de download, tehnologie dual-SIM si VoNR (echivalentul 5G pentru tehnologia VoLTE).

CITESTE SI:  Ce defect grav au unele smartphone-uri Google Pixel 3a

Cu alte cuvinte, acestea sunt unele dintre cele mai bune tehnologii 5G sub-6GHz in Asia, America de Nord si Europa si sunt integrate in acest procesor pentru smartphone-uri ieftine dual-SIM cu tehnologie mobila 5G.

Este doar usor mai jos fata de performanta procesoarelor MediaTek Dimensity 1000, cu cele 4 nuclee ARM Cortex-A76 (nu A77) ale sale care ruleaza la o frecventa de pana la 2,6GHz, pe langa patru nuclee Cortex-A55 de 2GHz si 5 nuclee ARM Mali-G57.

CITESTE SI:  Un nou dispozitiv HTC Desire a fost reperat

De asemenea, noul procesor pentru smartphone-uri ieftine dual-SIM vine cu unitatea de procesare AI APU 3.0 a MediaTek pentru recunoastere faciala si alte functii, pe langa inregistrare video 4K HDR si redare media HDR10+.

Procesorul accepta camere de pana la 80MP si ecrane de 120Hz, dar ofera si performanta imbunatatita de gaming prin MediaTek HyperEngine 2.0.

CITESTE SI:  Apple a vandut iPhone-ul cu numarul 1 miliard

Dimensity 820 pare un procesor performant, cu tehnologie 5G incorporata care este la egalitate cu ceea ce ofera Qualcomm cu cipul sau Snapdragon 765 pentru smartphone-uri.

MediaTek nu a specificat o data de lansare, dar e posibil ca noul procesor va aparea in curand pe smartphone-uri dual-SIM ieftine de la producatori precum Xiaomi, Oppo si Motorola.