fbpx

Cum vor aparea smartphone-uri 5G dual-SIM mai ieftine

Cum vor aparea smartphone-uri 5G dual-SIM mai ieftine

O anumita companie incearca sa ieftineasca viitoarele smartphone-uri cu tehnologie mobila 5G si are toate sansele sa reuseasca in ceea ce si-a propus.

Daca totul merge OK, vor aparea smartphone-uri ieftine cu sistem de operare Android care vor accepta tehnologia mobila de a 5-a generatie la nivel dual-SIM, ceea ce e fara indoiala ceva impresionant.

MediaTek incearca sa faca 5G-ul mai ieftin pe smartphone-urile non-flagship, prin lansarea procesorului Dimensity 820. Acesta are cea mai recenta tehnologie de agregare a operatorilor care ofera o acoperire imbunatatita si transferuri de calitate intre zonele cu acoperire 5G, viteze bune de download, tehnologie dual-SIM si VoNR (echivalentul 5G pentru tehnologia VoLTE).

CITESTE SI:  Camera DSLR Canon EOS Rebel T7 ieftina a fost anuntata - specificatii si pret

Cu alte cuvinte, acestea sunt unele dintre cele mai bune tehnologii 5G sub-6GHz in Asia, America de Nord si Europa si sunt integrate in acest procesor pentru smartphone-uri ieftine dual-SIM cu tehnologie mobila 5G.

Este doar usor mai jos fata de performanta procesoarelor MediaTek Dimensity 1000, cu cele 4 nuclee ARM Cortex-A76 (nu A77) ale sale care ruleaza la o frecventa de pana la 2,6GHz, pe langa patru nuclee Cortex-A55 de 2GHz si 5 nuclee ARM Mali-G57.

CITESTE SI:  Apple ii incurajeaza pe clientii lui iPhone X sa soseasca devreme in ziua lansarii

De asemenea, noul procesor pentru smartphone-uri ieftine dual-SIM vine cu unitatea de procesare AI APU 3.0 a MediaTek pentru recunoastere faciala si alte functii, pe langa inregistrare video 4K HDR si redare media HDR10+.

Procesorul accepta camere de pana la 80MP si ecrane de 120Hz, dar ofera si performanta imbunatatita de gaming prin MediaTek HyperEngine 2.0.

CITESTE SI:  Ce alta companie ar putea lucra la un smartphone de gaming

Dimensity 820 pare un procesor performant, cu tehnologie 5G incorporata care este la egalitate cu ceea ce ofera Qualcomm cu cipul sau Snapdragon 765 pentru smartphone-uri.

MediaTek nu a specificat o data de lansare, dar e posibil ca noul procesor va aparea in curand pe smartphone-uri dual-SIM ieftine de la producatori precum Xiaomi, Oppo si Motorola.