fbpx

Cum va readuce Apple limitarea performantei procesorului pe iPhone-urile mai noi

Cum va readuce Apple limitarea performantei procesorului pe iPhone-urile mai noi

Compania Apple din Cupertino va include in iPhone-urile sale mai noi functia de limitare a performantei procesorului. Apple zice ca ia aceasta masura pentru a preveni inchiderile neasteptate, dar unii zic ca compania procedeaza astfel pentru a nu parea ca a limitat performanta smartphone-urilor sale pentru ca clientii sai sa cumpere altele mai noi.

Acei oameni zic ca, daca ar fi renuntat la limitarea performantei, ar fi insemnat ca Apple si-a recunoscut greseala si ca inchiderile neasteptate sunt niste gogosi.

Acum cativa ani in urma, Apple a fost criticata cand s-a descoperit ca compania a limitat in secret performanta procesoarelor de pe iPhone-uri.

CITESTE SI:  Specificatiile lui ZTE Axon 20 5G, primul smartphone cu camera sub ecran

Cand utilizatorii au aflat asta, Apple a sustinut ca a limitat puterea pentru ca iPhone-urile cu baterii vechi si degradate sa nu se inchida pe neasteptate din cauza faptului ca procesorul lucra prea intens si din cauza faptului ca bateria veche nu mai poate oferi energia maxima acelui procesor.

Acea masura a prevenit inchiderile in detrimentul performantei. Daca credeai ca noile iPhone-uri ale Apple ar fi imune la aceasta problema, mai gandeste-te.

CITESTE SI:  VIDEO: Cat de rapid este iPhone Xs Max VS Galaxy Note 9, intr-un nou test de viteza

Conform unui document de asistenta al companiei, prin iOS 13.1 compania va include limitarea procesorului pentru smartphone-urile din 2018, iPhone XR, iPhone Xs si iPhone Xs Max.

Retine ca asta nu inseamna ca puterea procesorului smartphone-ului tau va fi redusa imediat. Mai degraba acest lucru inseamna ca functia va fi acolo si va monitoriza performanta smartphone-ului tau si numai daca detecteaza o problema va fi pornita limitarea.

Conform Apple, “Aceasta caracteristica este activata numai dupa ce mai intai apare o oprire neasteptata pe un dispozitiv care are o baterie care si-a diminuat capacitatea de a furniza energie maxima instantanee”.

CITESTE SI:  Cum castiga Facebook de pe urma coronavirusului Wuhan

Cu toate acestea, Apple mai spune: “Efectele gestionarii performantei procesorului pe aceste modele mai noi vor fi mai putin vizibile datorita faptului ca sunt mai avansate din punct de vedere hardware si software”.

Acestea fiind spuse, daca bateria iPhone-ului tau nu e degradata in mod sever, exista sanse mari ca nu vei intampina nicio limitare a performantei procesorului prea curand.