fbpx

Cum va prelungi acest update autonomia smartphone-urilor Pixel ale Google

Cum va prelungi acest update autonomia smartphone-urilor Pixel ale Google

Compania Google din Statele Unite a lansat un update Android care va creste autonomia acumulatorilor smartphone-urilor Pixel. E vorba despre o anumita functie care unora li se va parea cam radicala pentru ca nu o pot dezactiva.

Dezavantajul acumulatorilor litiu-ion utilizati in smartphone-urile noastre e ca, dupa un anumit numar de incarcari complete, capacitatea lor de incarcare si eficienta se reduc. Autonomia se reduce.

O incarcare completa e de la 0 la 100%. Cu toate acestea, se pare ca compania Google din Statele Unite incearca sa creasca autonomia. Compania americana Google a lansat un update pentru smartphone-urile Pixel actuale.

CITESTE SI:  De ce Google va incepe sa vanda propriile chei de securitate

Update-ul implementeaza o functie care poate dezactiva incarcarea la nivelul de 80% pe telefoanele Google Pixel. Astfel, acea incarcare nu mai poate fi considerata o incarcare completa, ceea ce inseamna ca, in teorie, autonomia acumulatorului telefonului Google Pixel va fi sporita cu acel update.

Daca acest update ti se pare cunoscut, acest lucru se datoreaza faptului ca compania Apple din Statele Unite a implementat o functie similara pentru iPhone-urile sale.

CITESTE SI:  Cum e asistentul virtual al corporatiei BBC

Cu toate acestea, in cazul Apple, acea functie de prelungire a autonomiei poate fi activata sau dezactivata de utilizatori. In cazul smartphone-urilor Pixel, acest lucru nu e posibil.

Conform paginii de asistenta a Google, functia implementata de update va fi activata in mod automat atunci cand smartphone-ul Pixel se incarca in conditii de descarcare intensiva a acumulatorului, cum ar fi in timpul jocurilor, sau in cazul unei incarcari constante timp de 4 zile.

CITESTE SI:  Ce dispozitiv legat de TV va lansa Facebook, probabil

Pare o functie cam radicala de crestere a autonomiei in comparatie cu cea din iOS, dar acest lucru nu e neaparat un dezavantaj, deoarece eficienta acumulatorului e de obicei ceva ce se reduce la un smartphone mai vechi. Se poate creste autonomia unui smartphone Google Pixel cu acel update.