fbpx
Cum pot aparea iPhone-uri cu autonomie de saptamani

Cum pot aparea iPhone-uri cu autonomie de saptamani

Unul dintre dezavantajele tehnologiei actuale de acumulatori din smartphone-uri precum iPhone-urile si laptopuri precum MacBook-urile companiei Apple este ca nu au o autonomie exceptionala.

Smartphone-urile si laptopurile pot avea o autonomie de o zi si chiar mai putin daca esti un utilizator intensiv. Integrarea unor acumulatori cu capacitati sporite ar putea fi benefica, dar nu e ceva ce poate fi folosit pe termen lung.

In schimb, companiile ar trebui sa vina cu o tehnologie de acumulatori imbunatatita si asta pare sa faca Apple pentru iPhone-uri si MacBook-uri. Intr-un brevet descoperit de AppleInsider, pare ca Apple exploreaza ideea utilizarii celulelor de hidrogen pentru a alimenta viitoarele iPhone-uri si laptopuri MacBook.

CITESTE SI:  La ce e util Bixby Marketplace lansat de Samsung

Compania Apple invoca ingrijorarile legate de mediu cu privire la utilizarea tehnologiilor deja existente de acumulatori pentru iPhone-uri si MacBook-uri, dar invoca si avantajele celulelor de hidrogen.

CITESTE SI:  Ce durata de viata au noile ecrane Samsung QD-OLED pentru TV-uri

Potrivit Apple: “Dependenta perpetua a tarii noastre de resursele energetice poluante a fortat guvernul nostru sa mentina relatii politice si militare complicate cu guverne instabile din Orientul Mijlociu si a expus, de asemenea, tarmurile si cetatenii nostri pericolelor asociate forajului langa tarmurile SUA”.

Compania adauga: “Celulele de hidrogen au o serie de avantaje. Astfel de celule pot atinge densitati energetice volumetrice si gravimetrice ridicate, ceea ce poate permite functionarea continua a dispozitivelor electronice portabile timp de zile intregi, sau chiar saptamani, fara realimentare”.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Motorola Moto X4 a fost anuntat oficial - specificatii si pret

Cu toate acestea, avand in vedere ca acesta e doar un brevet, nu e clar daca se va realiza, dar un iPhone sau un MacBook Apple cu autonomie de zile sau chiar saptamani la o singura incarcare suna cu siguranta interesant. Ce parere ai despre faptul ca iPhone-urile ar putea ajunge la o autonomie de saptamani?