fbpx

Cum poate fi inlaturat acest bug WiFi de pe iPhone

Cum poate fi inlaturat acest bug WiFi de pe iPhone

Un cercetator de securitate a descoperit un nou bug WiFi care practic dezactiveaza definitiv WiFi-ul pe iPhone-urile Apple, atunci cand smartphone-ul se conecteaza la o retea care contine un anumit sir de caractere. Din fericire, exista o modalitate de a elimina acel bug, cel putin temporar pana cand Apple lanseaza un update iOS.

In luna iunie, Carl Schou, un cercetator in domeniul securitatii, a descoperit o eroare in sistemul de operare iOS. Atunci cand un iPhone se conecta o retea care folosea un anumit sir de caractere, acest lucru dezactiva WiFi-ul telefonului companiei Apple din Statele Unite.

CITESTE SI:  Cum actioneaza acesti anticorpi pentru cei infectati cu coronavirus

Din fericire, acest lucru era mai degraba sacaitor decat daunator, iar o resetare a setarilor de retea ale iPhone-ului Apple a eliminat eroarea. Cu toate acestea, potrivit unor noi informatii ale cercetatorului din domeniul securitatii, s-a descoperit o versiune mai noua a bug-ului.

Folosind un nou set de caractere, acest bug e mai problematic decat cel precedent. Asta pentru ca va dezactiva definitiv WiFi-ul pe iPhone iar resetarea setarilor de retea nu va putea inlatura bug-ul.

CITESTE SI:  Apple incearca sa convinga Samsung sa reduca pretul displayurilor OLED, se pare

Asta inseamna ca, daca va conectati vreodata la o retea care contine acel sir de caractere, e posibil ca nu veti putea reactiva WiFi-ul pe iPhone doar cu o resetare a setarilor de retea.

In schimb, pentru a restabili WiFi-ul pe iPhone-ul companiei Apple din SUA, vei fi nevoit sa resetezi smartphone-ul la setarile generale din fabrica.

CITESTE SI:  Galaxy S6 a consolidat pozitia Samsung pe piata din Statele Unite

Pana acum, in afara de faptul ca bug-ul e sacaitor, nu pare sa cauzeze probleme serioase. Dar e oricum un lucru pe care compania Apple din Cupertino, Statele Unite, il va aborda.

Speram ca intr-un viitor update iOS. Ce parere ai despre acest nou bug care poate dezactiva definitiv WiFi-ul pe iPhone-urile Apple pana la o resetare din fabrica?