fbpx

Cum ingreuneaza Apple agentilor de publicitate sa-i monitorizeze pe utilizatori cu iOS 14

Cum ingreuneaza Apple agentilor de publicitate sa-i monitorizeze pe utilizatori cu iOS 14

O noua stire releva faptul ca compania Apple din Statele Unite a ingreunat, cu noul sistem de operare mobil iOS 14, agentilor de publicitate sa-i monitorizeze pe utilizatori. Mai jos afli mai exact cum anume.

Acum ceva timp in urma, compania Apple din Statele Unite a facut unele modificari la browserul sau Safari, pentru a ingreuna agentilor de publicitate sa-i monitorizeze pe oameni.

Practic, browserul web Safari al Apple a venit cu un nou blocker inteligent de cookies, pentru a impiedica cookies sa-i monitorizeze, reducand astfel sansele ca oamenii sa vada reclame targetate.

CITESTE SI:  Un computer urmareste gameplay-uri Mario si creeaza nivele de unul singur

Acum se pare ca, cu iOS 14, compania din SUA va continua sa ingreuneze agentilor de publicitate sa-i monitorizeze pe utilizatori, solicitand aplicatiilor sa solicite permisiunea utilizatorului.

Acest lucru se prezinta sub forma modificarilor iOS 14 aduse la IDFA (Identifier for Advertisers) care este o eticheta de identificare aleatorie a dispozitivului pe care Apple o atribuie dispozitivelor.

CITESTE SI:  VIDEO: KFC lanseaza un smartphone cu fata Colonelului Sanders impreuna cu Huawei

Aceasta caracteristica este utilizata de agentii de publicitate pentru a monitoriza utilizatorii Apple fara a dezvalui neaparat informatii identificabile despre persoana.

Cu toate acestea, asa cum am mentionat, iOS 14 a realizat unele modificari la IDFA care acum necesita acordul persoanei. Asta inseamna ca, atunci cand o aplicatie care contine reclame foloseste IDFA pentru monitorizare, oamenii vor primi pe iOS 14 o notificare in care li se comunica ca sunt monitorizati si in care sunt intrebati daca sunt sau nu de acord cu asta.

CITESTE SI:  De ce redarea automata a clipurilor video ar putea fi interzisa in SUA

Dupa cum remarca AppleInsider, compania Apple din Statele Unite a permis anterior utilizatorilor sa dezactiveze IDFA, dar avand in vedere ca aceasta optiune e greu de gasit in setari, e mai greu pentru utilizatori sa o dezactiveze.