fbpx

Cum este primul smartphone prin satelit din lume, Thuraya X5-Touch

Cum este primul smartphone prin satelit din lume, Thuraya X5-Touch

Thuraya a prezentat primul smartphone prin satelit din lume in timpul conferintei sale din Dubai. Modelul Thuraya X5-Touch functioneaza pe sistemul de operare Android, are un ecran touchscreen de 5,2 inci si ii vizeaza pe utilizatorii care se deplaseaza frecvent in si in afara ariei de acoperire terestre.

Daca v-ati documentat vreodata in privinta smartphone-urilor prin satelit, atunci poate ati auzit de Thuraya. Compania de telecomunicatii Thuraya a anuntat lansarea a ceea ce pretinde ca este primul smartphone prin satelit din lume, in timpul conferintei sale din Dubai.

CITESTE SI:  Smartphone-urile Motorola One si One Power sunt oficiale - pret si specificatii

Smartphone-ul se numeste Thuraya X5-Touch si este propulsat de sistemul de operare Android. La fel ca orice telefoane prin satelit, acest dispozitiv nu este destinat oamenilor obisnuiti.

Thuraya a pozitionat acest dispozitiv X5-Touch ca o optiune viabila pentru cei care se deplaseaza frecvent in si in afara ariei de acoperire terestre, adica pentru cei care se ocupa de misiuni guvernamentale, proiecte energetice, implementari ale ONG-urilor si comunicatii de intreprinderi.

CITESTE SI:  ZTE Max XL ofera specificatii decente pentru 130 de dolari

Comunicatul de presa al companiei nu detaliaza multe dintre specificatiile acestui smartphone X5-Touch prin satelit, dar mentioneaza ca acesta are un display Full HD (1080p) cu o diagonala de 5,2 inci, cu sticla Gorilla si certificare IP67 pentru rezistenta la apa si praf.

Smartphone-ul X5-Touch are, de asemenea, capabilitate dual-SIM care permite utilizatorilor sa comute fara probleme intre serviciul GSM si serviciul prin satelit. Optiunile standard de conectivitate, cum ar fi WiFi, Bluetooth si NFC, ar trebui de asemenea sa existe.

CITESTE SI:  Toate smartphone-urile Lumia cu Windows 8 vor primi actualizarea la Windows 10

Thuraya spune ca X5-Touch are o baterie de mare capacitate si ca exista o camera in partea din fata si una in partea din spate. Caracteristicile unice includ un buton dedicat pentru SOS si hardware avansat de navigatie. Nu s-a spus inca niciun cuvant despre data in care piata tinta va putea cumpara acest smartphone X5-Touch prin satelit si ce pret va avea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *