Cum e Sharp AQUOS Zero – primul smartphone cu display OLED produs de Sharp

Cum e Sharp AQUOS Zero - primul smartphone cu display OLED produs de Sharp

Cel mai recent smartphone al Sharp a fost dezvaluit in Japonia. Este vorba despre AQUOS Zero care vine cu primul display OLED al companiei proiectat si produs intern.

Acest dispozitiv AQUOS Zero vine cu un display curbat de 6,2 inci, cu suport pentru culori DCI-P3, cu suport pentru Dolby Vision si care vine cu un breton urias.

Nu exista nicio indoiala asupra dominantei Samsung in spatiul displayurilor OLED mobile. Scara la care Samsung produce si furnizeaza ecrane OLED pentru smartphone-urile sale si pentru cele ale altor producatori este de neegalat.

Cu toate acestea, Sharp a intrat in arena cu AQUOS Zero. Cel mai nou smartphone al companiei – AQUOS Zero – va veni cu propriul display OLED, iar Sharp are de asemenea planuri de a furniza acele panouri si pentru alti producatori.

CITESTE SI:  OnePlus One primeste un update care rezolva problema touchscreen-ului

Sharp a anuntat in octombrie ca va oferi displayuri OLED proprii in smartphone-urile sale in acest an si ca AQUOS Zero este primul dispozitiv care vine cu propriul panou.

De asemenea, compania va vinde panourile si altor producatori de dispozitive. Sharp ofera deja panouri LCD pentru diversi clienti, inclusiv Apple.

Era doar o chestiune de timp pana ce intra si in domeniul displayurilor OLED, avand in vedere ca aceasta este tehnologia obisnuita pentru smartphone-urile premium din ziua de azi.

CITESTE SI:  Smartphone-ul YotaPhone 3 se va lansa in acest an, iar preturile au fost confirmate

A fost un efort costisitor pentru compania Sharp detinuta de Foxconn. Aceasta a investit peste 500 de milioane de dolari pentru a produce astfel de displayuri si inca nu a definitivat niciun contract de aprovizionare cu producatorii majori.

AQUOS Zero este astfel primul smartphone cu un panou OLED Sharp cu o dimensiune de 6,2 inci si cu o rezolutie de 2992 x 1440 pixeli. De asemenea, dispozitivul AQUOS Zero vine cu un procesor Snapdragon 845, cu 6GB de RAM si cu un spatiu de stocare de 128GB. Smartphone-ul este disponibil pentru cumparare initial in Japonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *