fbpx

Cum ar putea viitoarele iPhone-uri sa economiseasca mai bine energia

Cum ar putea viitoarele iPhone-uri sa economiseasca mai bine energia

Una dintre componentele care consuma cel mai puternic energia bateriei pe un iPhone este ecranul. Acesta este motivul pentru care s-a recomandat sa nu crestem luminozitatea ecranului pana la maxim.

De asemenea, acesta este motivul pentru care din ce in ce mai multe companii adopta ecranele OLED. Asta pentru ca, spre deosebire de cele LCD, cele OLED pot fi mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie, deoarece pixelii individuali pot fi opriti cand nu sunt folositi (cum ar fi in modul intunecat).

CITESTE SI:  Cum reuseste smartphone-ul Oppo Find X sa aiba un display cu acoperire de 93,8%

Cu toate acestea, mai este un drum lung de parcurs pentru imbunatatirea autonomiei bateriei si reducerea consumului de energie, iar Apple ar putea avea o idee cum sa procedeze. Conform unei stiri de publicatia The Elec din Coreea de Sud, Apple ar putea lua in considerare folosirea pentru iPhone-uri a tehnologiei de ecran LPTO care vine cu un consum redus de energie.

Aceasta este tehnologia de ecran folosita in smartwatch-urile Apple Watch Series 4 si Series 5. Acesta este unul dintre motivele pentru care Series 5 are aceeasi autonomie ca Series 4, in ciuda faptului ca Series 5 vine cu un ecran pornit non-stop.

CITESTE SI:  Ce performanta uimitoare va avea cipul A14 al iPhone 12, spun surse

Descrierea tehnologiei Apple este in felul urmator: “Ecranul LPTO (Low Temperature Poly-silicon and Oxide) ofera o arhitectura de pixeli reinventata care permite ca rata de refresh a ecranului sa treaca de la 60Hz la numai 1Hz cand smartwatch-ul este inactiv”.

Ramane de vazut daca acest lucru este adevarat. Dar in trecut am auzit ca Apple ar putea explora diferite optiuni de ecrane pentru viitoarele iPhone-uri Apple, una dintre optiuni fiind ecranul micro-LED.

CITESTE SI:  ZTE Axon Mini este primul smartphone dezvaluit cu tehnologia Force Touch

E inutil sa spunem ca ar trebui sa tratati aceste informatii despre viitoarele iPhone-uri cu o doza de precautie deocamdata. Dar, in ceea ce priveste smartphone-ul iPhone 11, Apple s-a descurcat bine cu cresterea autonomiei bateriei si cu reducerea consumului de energie. Speram ca nu se va opri aici.