fbpx

Cum ar putea smartphone-ul sa te vindece de raul de miscare, in viitor

Cum ar putea smartphone-ul sa te vindece de raul de miscare, in viitor

Raul de miscare poate fi o senzatie extrem de neplacuta, dar inca nu prea exista modalitati de a preveni aceasta maladie. Vestea buna e ca cineva s-a gandit ca in viitor smartphone-urile ar putea fi folosite pentru prevenirea acestei stari.

E posibil ca ai descoperit pe cineva care are rau de miscare (mai ales in masina), sau chiar tu esti o astfel de persoana. O astfel de stare poate aparea in timpul deplasarii cu masina sau cu avionul, dar si in alte situatii, cum ar fi atunci cand joci jocuri video.

CITESTE SI:  Tesla Semi este camionul electric al viitorului

Ar fi interesant daca ar exista un remediu pentru raul de miscare, nu-i asa? Potrivit Imperial College of London, se crede ca aceasta maladie va putea fi vindecata prin simpla trimitere de curenti electrici in creier.

Partea cea mai buna este ca se imagineaza un viitor in care smartphone-urile noastre ar putea oferi acei curenti electrici in creierul nostru, ceea ce inseamna ca nu am avea nevoie de echipamente complicate pentru a ne descotorosi de acea senzatie neplacuta. Ne va ajunge doar smartphone-ul.

CITESTE SI:  Hotelurile Hilton se mandresc ca smartphone-urile au fost folosite drept chei de 11 milioane de ori

Cercetatorii sustin ca acest lucru se va realiza prin furnizarea unei cantitati de energie electrica prin jackul pentru casti al smartphone-ului. Pentru asta va trebui sa-ti atasezi temporar niste electrozi pe scalp.

Acesti electrozi conectati la smartphone se vor atasa pe partea creierului responsabila cu procesarea semnalelor de miscare. Cum functioneaza asta? Prin reducerea “impactului intrarii informatiilor confuze, se previne astfel problema care provoaca simptomele raului de miscare”.

CITESTE SI:  Infectare deliberata cu coronavirusul Wuhan. De ce cercetatorii doresc asta

Este o idee intriganta si o privire asupra viitorului in care astfel de senzatii neplacute pot fi vindecate printr-o aplicatie de smartphone, sau cam asa ceva. Ce parere ai despre asta?

Crezi ca solutia la raul de miscare poate fi in viitor chiar smartphone-urile pe care le folosim zi de zi? Sau crezi ca asa ceva nu se poate concretiza?