fbpx

Cum ar putea fi viitoarele iPhone-uri capabile sa functioneze ca telecomenzi universale

Cum ar putea fi viitoarele iPhone-uri capabile sa functioneze ca telecomenzi universale

Potrivit unor noi stiri, viitoarele iPhone-uri ale companiei Apple din Statele Unite ar putea fi capabile sa functioneze in calitate de telecomenzi universale. Practic, ai putea controla dispozitive diferite cu acele iPhone-uri, inclusiv pe Apple TV.

In acest moment, iPhone-urile pot functiona si ca telecomenzi pentru Apple TV. Acest lucru poate fi util daca telecomanda obisnuita pentru Apple TV nu mai functioneaza.

Cu toate acestea, compania americana priveste spre viitor. Conform unui brevet descoperit de AppleInsider, compania ar putea folosi tehnologia UWB pentru a transforma viitoarele iPhone-uri in telecomenzi universale.

CITESTE SI:  Ce rival al Google Street View cumpara Facebook

UWB e acelasi sistem care propulseaza AirTag. Spre deosebire de Bluetooth, UWB e mai precis, ceea ce e util atunci cand incerci sa identifici un element lipsa.

Brevetul descrie modul in care compania va utiliza UWB pentru a crea o telecomanda universala care sa detecteze si sa comute automat functionalitatea in functie de dispozitivul pe care incerci sa-l controlezi prin iPhone.

CITESTE SI:  Cel mai nou monitor 4K al LG pune patru displayuri intr-un panou de 42,5 inch

Asta inseamna ca, daca aceasta telecomanda universala e atintita catre Apple TV, poti controla acel dispozitiv ca de obicei. Dar, in cazul unei boxe inteligente HomePod, iPhone-ul va detecta ca e vorba despre o boxa inteligenta, iar controalele se vor adapta in consecinta.

Asa ca cresterea sau descresterea volumului va afecta HomePod, dar nu si Apple TV. Conform brevetului, si iPhone-urile ar putea fi folosite ca telecomenzi universale, ecranul lor putandu-se potrivi cu dispozitivul pe care incerci sa-l controlezi.

CITESTE SI:  VIDEO: Un numar in crestere de smartphone-uri iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt afectate de probleme cu touchscreen-ul

De exemplu, daca incerci sa controlezi un aparat de aer conditionat, interfata sa va fi diferita spre deosebire de cea pentru Apple TV. E de fapt ceva destul de interesant si ar putea fi o modalitate de a valorifica UWB dincolo de tracking. Dar avand in vedere ca e vorba doar despre un brevet, nu e o certitudine ca acest lucru va deveni realitate.