fbpx

Cu ce vine nou cipul Qualcomm Snapdragon 865 Plus pentru smartphone-uri

Cu ce vine nou cipul Qualcomm Snapdragon 865 Plus pentru smartphone-uri

Compania Qualcomm din Statele Unite a avut cateva saptamani aglomerate. Dupa ce a anuntat cipuri noi pentru smartphone-urile 5G midrange si pentru smartwatch-uri de urmatoare generatie, pe langa o platforma de robotica si inventii de retea, compania prezinta acum cel mai recent cip mobil premium. Qualcomm Snapdragon 865 Plus este un urmas al lui Snapdragon 865 care s-a lansat pe la sfarsitul anului trecut.

Noul cip promite o performanta mai buna si o autonomie mai indelungata. De asemenea, ASUS a anuntat astazi ca smartphone-ul ROG Phone 3 va veni echipat cu procesorul Snapdragon 865 Plus al Qualcomm, in timp ce Lenovo a declarat ca sub-brandul sau Legion lucreaza la un smartphone de gaming 5G care va folosi acel procesor.

CITESTE SI:  HP Elite X3 este un powerhouse de productivitate cu Windows 10 Mobile

Compania taiwaneza ASUS nu prea a dezvaluit detaliile despre smartphone-ul ROG Phone 3, dar sustine ca lista de specificatii completa va sosi in urmatoarele saptamani. La fel ca modelele de cipuri Plus anterioare ale Qualcomm, Snapdragon 865 Plus se concentreaza pe gaming imbunatatit.

CITESTE SI:  Cum sarbatoreste Nintendo 35 de ani de jocuri Super Mario, spun surse

Procesorul sau grafic va fi cu 10% mai performant decat cel al lui 865 si va accepta toate functiile Snapdragon Elite ale companiei, inclusiv jocurile HDR.

Cu aceste imbunatatiri, compania Qualcomm din Statele Unite crede ca smartphone-urile care vor folosi acel cip ar trebui sa ofere gaming la calitate desktop. Dincolo de aceste update-uri, Snapdragon 865 Plus are un procesor Kryo 858 care e cu 10% mai performant decat versiunea obisnuita si vine cu compatibilitate pentru platforma de conectivitate Qualcomm pentru internet prin WiFi de pana la 3,6Gbps.

CITESTE SI:  Ce smartphone Sony ar putea avea camera de 52MP

Noul cip nu are modem 5G, dar poate fi in schimb conectat la modemul X55 pentru download de pana la 7,5Gbps si upload de pana la 3Gbps. Producatorii de smartphone-uri vor trebui sa se decida daca doresc sa foloseasca noul cip Qualcomm Snapdragon 865 Plus.