fbpx

Cu ce capacitate se va putea incarca wireless smartphone-ul iPhone 12 mini al Apple

Cu ce capacitate se va putea incarca wireless smartphone-ul iPhone 12 mini al Apple

Compania Apple din Statele Unite a dezvaluit cu ce capacitate (in wati) se va putea incarca wireless smartphone-ul iPhone 12 mini folosind MagSafe. MagSafe e o tehnologie de incarcare wireless dezvoltata de compania din SUA.

Una dintre noile functii acceptate de noile smartphone-uri din acest an ale Apple este MagSafe, incarcarea wireless la care a lucrat compania. Atunci cand MagSafe e conectat la un incarcator Apple de 20W, MagSafe va putea incarca fara fir smartphone-urile companiei cu 15W.

CITESTE SI:  Scannerul de retina al lui Samsung Galaxy S8 ar putea fi folosit pentru tranzactii financiare

Cu toate acestea, nu va fi cazul cu smartphone-ul mini. Potrivit unui document de asistenta publicat de Apple, iPhone 12 mini, atunci cand e conectat la MagSafe, se va putea incarca cu viteze de pana la 12W, fiind cu 3W mai lent comparativ cu iPhone 12.

Nu e sigur ce inseamna asta in privinta timpului de incarcare wireless, dar subliniem ca iPhone 12 mini are un acumulator de dimensiuni mai mici decat celelalte smartphone-uri din acest an ale companiei.

CITESTE SI:  Playerul web Spotify functioneaza in sfarsit pentru acest browser

Deci exista sanse ca, in ciuda incarcarii wireless mai lente, acumulatorul smartphone-ului iPhone 12 mini se va incarca pana la 100% intr-un timp destul de scurt.

Desi MagSafe a fost conceput pentru a fi convenabil (nu performant), au existat o serie de controverse in jurul acestei tehnologii, si anume ca utilizatorii vor trebui sa foloseasca propriul incarcator Apple de 20W pentru a obtine o incarcare wireless de 15W.

CITESTE SI:  Microsoft Nokia 215: Telefon mobil cu Facebook pentru numai 39 de euro

Testele au constatat ca doar incarcatorul Apple de 20W poate duce la o incarcare wireless de 15W pe smartphone-urile companiei, desi s-a incercat si cu incarcatoare de peste 20W.

Acest lucru cam limiteaza functionalitatea, deoarece clientii s-ar putea sa nu fie dispusi sa plateasca 20 de dolari pentru un nou incarcator. Va trebui sa ai in vedere acest lucru daca intentionezi sa cumperi smartphone-ul iPhone 12 mini al Apple.